Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a43n 68J61a46n70u88š17k27a

14. 5. 2019 13:43

coze? jake MY? Vy jste american?

0 0
možnosti

Čína se začala zlehka technologicky odpoutávat. V tom našem vědeckém a technologickém centru světa, jak si říkáme, před tím zavíráme oči. Některým možná i připadá, že Čína začala čím dál víc zaostávat. Já říkám, že tu je docela velké nebezpečí, že za dvacet let budeme do Číny nakukovat a závistivě obdivovat jejich technologie, jako jsme my před třiceti lety nakukovali na západ. Armáda našich muzikologů, kulturních antropologů či sociálních ekologů totiž neposune naše technologie vpřed ani o mililimetr.

2 1
možnosti

P74e53t80r 97L46u68k55e12š

14. 5. 2019 10:48

Evropa? Evropská sonda přistála před patnácti lety na Titanu ...

2 0
možnosti

Tak ono v situaci, kdy už uplynulo padesát let od chvíle, kdy byli Američané na Měsíci jako doma, je dost těžké být u vytržení z toho, že tam Čína úspěšně přistála s nějakou sondou.:-P

3 0
možnosti

Čína zvládla měkké přistání na Měsíci o více než 52 let později než Rusové a Američané. Opravdu se něčeho takového máme bát?

1 0
možnosti
Foto

Nemůže to být třeba skutečností, že na Měsíci to teď zkouší kdekodo?

Na Měsíci letos zkusila přistát sonda Izraele. Skončila sice havárií, ale už se pracuje na dalším pokusu. Kolem Měsíce krouži a pracuje několik sond USA. V uplynulých dvou desetiletích tam létaly sondy z Evropy, Japonska a Indie.

Je fakt, že čínských sond tam teď pracuje nejvíc, ale na druhou stranu ostatní kosmické agentury provádějí také výzkum mnoha dalších kosmických těles a jevů.

3 0
možnosti

"..a pan Mith dostává hysterické záchvat....." Já osobně vidím hysterii jen u vašeho příspěvku do diskuse, pane Burgete.

1 0
možnosti

Ach Bože, přímo tady na Idnes, v sekci Technet je možné přečíst si článek jak USA budují kosmické vojenské kapacity (hodlají se přitom vykašlat na řadu mezinárodních smluv) a pan Míth dostává hysterické záchvat, když si Čína dovolí poslat sondu na Měsíc.

No jo, ono to bude tím, že USA jsou hodné a Čína je, zlá. Já jsem zapomněl, že je svět takhle jednoduše rozložen.

2 2
možnosti

A co s tím chcete dělat ? Zaplnit okraj Staromáku a hulákat jako včera kvůli ministryni Benešový?

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS