Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Janu Svadlenkovi (viz jeho prispevek nize) uniklo, ze zastaveni provozu jadernych elektraren bylo rozhodnuto jiz za vlady kanclere Schrödera. Pozdejsi vlada, pod kanclerkou Merkel, pouze zkratila termin zastaveni provozu o deset let, z puvodne do roku 2032, do roku 2022, coz bylo ovlivneno Fukusimou, ale puvodni rozhodnuti padlo na zaklade ne uplne mozneho zajisteni bezpecnosti provozu a tim i hroziciho nebezpeci pro obyvatelstvo.

Stejne tak rozhodla nemecka vlada a nikoliv pouze kanclerka (ta neni neomezenou panovnici) umoznit v roce 2015 vstup do Nemecka na ceste do Evropy se jiz nachazejicim statisicum uprchliku, cimz bylo zabraneno nepredstavitelne katastrofe. Umozneni vstupu nebylo pozvani, jak se v Cesku z neznamych duvodu neustale omila. Nemecko - nejsilnejsi evropska ekonomika, je snad jedinou zemi v Evrope, ktera se mohla bez vaznejsich negativnich nasledku s timto poctem prichozich vyrovnat.

0 0
možnosti

Já bych řekl, že těch faktorů tam bylo více. Zbabělostí bych to ale nenazýval - tehdy se uprchlíci hromadili v Řecku, Makedonii, Maďarsku a Rakousku a začali představovat velký problém. Tak řekla, že mohou do Německa. Maďaři je promptně odvezli na hranice, aby se jich zbavili, a pak začali dávat najevo, že vůbec žádné nepřijmou v rámci přerozdělovacích kvót. Předtím je tam ovšem měli a pomohla jim od nich zrovna Merkelová.

Jí ovšem vyčítám něco jiného - naprostou absenci politické vize. Ona tu spoustu let, kdy měla obrovskou podporu, v podstatě promrhala. Poslední výraznější reformy, třeba zpružnění pracovního trhu, provedl ještě socialista Schröder a ona se jenom vezla. Když zjistila, že něco není populární, klidně otočila o 180°. Ode zdi ke zdi. Dobře to bylo vidět na "Energiewende". Nejdřív určitě neplánovala odstavovat jaderné elektrárny. Najednou byla Fukušima a ona radikálně změnila názor, ačkoli v Německu zemětřesení spojené s desetimetrovou tsunami žádnou jadernou elektrárnu neohrožuje. Merkelová zcela podlehla zelené vlně, takže Němci odstavili jaderné elektrárny a teď zvýšili emise CO2, protože k větrným elektrárnám potřebují záložní zdroje, což jsou v současnosti uhelné elektrárny, když zavírají jaderné. Takže produkují víc CO2 a dál drancují krajinu těžbou uhlí. Z Merkelové rozhodnutí. Od konzervativní političky bych neočekával, že bude ustupovat radikálním zeleným, jejichž politika je v posledku škodlivá.

Dále si to můžeme ukázat na příkladu přistěhovalectví. Vzpomene si vůbec ještě někdo, jak Merkelová coby pravicová vůdkyně "odvážně" vykládala, že multikulturalismus selhal a že je třeba přístup k přistěhovalectví přehodnotit? Dokonce byla zpočátku tvrdá i k migrantům. To skončilo, když ji jednou natočili, jak nějaké palestinské holčičce vykládala, že bude s rodiči deportována, protože nelegálně překročila hranice. Holčička se rozplakala a Merkelové zřejmě došlo, že to ohrožuje její image. Takže zcela otočila a začala být najednou vstřícná k migrantům.

1 0
možnosti
Foto

To ale byla chyba, protože tím pobídla k cestě statisíce dalších. A konec nebude o nic přívětivější než by byl, kdyby nechala Řecko a dalš tranzitní země, aby konečně hranice hlídaly.

0 0
možnosti
JZ

A ted si blogere predstavte situaci, ktera by nastala, kdyby Merkel nebyla, jak Vy tvrdite, zbabela.

0 0
možnosti
Foto

Jak přišli, tak by odešli. Bylo by u toho trochu křiku a nářků, ale už by zase byli dávno doma

4 0
možnosti
Foto

Protože k její proměně došlo krátce po odhalení "štěnic s pruhy a hvězdami na těle", které ji odposlouchávaly, tak jsem toho názoru, že Merkelová byla vydírána a to, co dělala, dostala rozkazem.

4 2
možnosti

I kdyby to tak bylo, stále jde jen o zbabělost.

1 0
možnosti
DT

... a jediné, čeho lituje, je to, že to neudělala už dřív.

1 0
možnosti
Foto

Ale vůbec ne, jako bývalá východoněmecká občanka prostě považovala dnešní situaci za analogickou situaci před r. 1989, a tedy toho, že demokratický režim je povinen se vstřícně k lidem, prchající z totalitních režimů, a to i s použitím trabantů přes Prahu.

1 0
možnosti
WW

Faktorů je více, třeba kolektivní vina za II. sv. válku - dodnes je Němec někde stále více či méně ztělesněné zlo a pro zbavení se takové nálepky, dělají se rozhodnutí, která mají cosi rehabilitovat. Pro přepravu několika nelegálů nazpět do jejich domovin se zvolila letecká doprava ne proto, že jich je málo, ale aby to neasociovalo s dopravou do koncentráků k likvidaci, kdyby se použily levnější vlaky s nepoměrně větší kapacitou. Ta navrácená hrstka je alibi a divadlo, že vláda nelegály řeší. Soudružka Merkel upozorňována byla i formou demonstrací a kromě jiného, má podíl na neomarxistické vlně, nebezpečně se šířící Evropou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik