Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Být vás, s myšlenkami jaké prezentujete vy, v ODS víc, tak zase začnu ODS volit. Jenomže tohle asi nehrozí. Připomínku bych měl jen k jedné myšlence ...Co je špatného na tom, že lidé od svobodné společnosti očekávají vyšší životní standart a uvěří tomuto prodejci iluzí ... Kdyby byl Babiš jen prodejcem iluzí, tak jsou dnes preference ANO už poloviční. Jenomže on nějaké reálné výsledky, které souvisí s výší životního standartu, má a proto o voliče nepřichází. A volič je konzervativní, nerad přepřahá, zvlášť když vidí, že to staré funguje.

1 0
možnosti

J45a15n 87R21á61ž

11. 12. 2018 13:29

Proč nevolit Babiše je zřejmé, ale proč volit ODS, o TOP09, či STAN ani nemluvě, není vůbec jasné. Intelektuální moralizování o Babišovi, provázené politologickými monology Fialy, nikoho nového k volbě této strany nepřesvědčí.

K Fialovi: Jako bývalý volič ODS Vám děkuji, ale už je čas odejít a přenechat vedení někomu, kdo pozitivně osloví střední třídu s programem, který dá naději, že stát ji přestane vykořisťovat a svazovat byrokracií. Váš program "antibabiš" je jen "A" a na prezentaci programu "B- co pak" je jasné, že nemáte životní zkušenosti a proto nevíte jaké priority má běžný kvalifikovaný zaměstnanec, natož živnostník, či podnikatel! A ODS byla vždy stranou hájící zájmy této strany, nikoliv zájmy kavárenských intelektuálů.

1 1
možnosti

J31a66n 16R29á13ž

11. 12. 2018 13:52

Oprava znění poslední věty: ODS byla stranou hájící zájmy této vrstvy občanů , nikoliv zájmy kavárenských intelektuálů. Ti ODS 35% nepřinesou!

1 0
možnosti

P45a21v52e32l 50P97o13n35e39c

11. 12. 2018 13:25

Zpravidla čtu rád vaše blogy, ale dnes mi to přišlo legrační. Je dětinské si myslet, že přetáhnete voliče ANO, když je předtím označíte za zvrhlíky a sadomasochisty ;). Teoretická rada na vítězství zní jednoduše: dělejte poctivou a konstruktivní politiku.

2 0
možnosti

Dobře napsáno, ale s tím závěrem mám trochu problém. I kdyby se nakrásně před dalšími volbami objevila strana, která by měla ještě rozhazovačnější program, než současná vládní koalice, budou to pořád jen sliby, kterým voliči nemusí uvěřit. Jediné, co může pohnout s preferencemi ANO směrem dolů, je hospodářská recese. Až dojde k tomu, že kvůli klesající ekonomice bude nutno zastavit opulentní valorizace důchodů a zvyšování platů státních zaměstnanců, zrušit jízdní slevy pro seniory a studenty, a některé další sociální vymoženosti, pak možná voliči obrátí svoji pozornost jinam. Do té doby ale nemá žádná politická strana šanci ANO ve volbách porazit.

1 0
možnosti

Myslím si, že komunisté konečně pochopili, kde je jejich místo. Jak se mylně někdo z nás domnívá, že jí preferencí ubývá je scela pošetilé. Jen konečně pochopili, že symbol názvu není mocí.Ta se směle převtěluje v tajnou sektu rozpuštěnou ve stranách " pomáhej sobě".;-D Proto jsem rád, že to ODS vnímá správně.

1 0
možnosti

BingoR^ Bohužel obávám se, že ten první a pravdivý odstavec mnozí voliči ještě nevyluštili. Myslím si, že strana Petra Fialy jde správnou cestou. Pro změnu systému napravo by strana potřebovala do voleb získat kolem 35% voličských hlasů. To jak říkáte, že některé jsou uvězněny v hnutí ANO je jisté, ale obávám se, že takové širší nakročení tak, aby mohlo dojít k jejich transformaci do ODS je i velmi nebezpečné, že nasaje opět s tímto nakročením i mnoho podvodníků, tak jako se to stalo V. Klausovi. Myslím si, že je poctivá trpělivá práce menším tempem správná, Tím se poctivé pravicové ideály zúročí nejen přelivem z ANO, ale i z Pirátů, Starostů,Topky a nebál bych se napsat, že i z KDU-ČSL.:-)

2 0
možnosti

J31a31n 71R38á63ž

11. 12. 2018 13:37

Pod Fialou dostala mezi bývalými voliči ODS "punc" strany kavárenských intelektuálů a tak těch 35% nikdy nezíská. ODS v dobách, kdy přes 30% měla, byla stranou, kterou podporovali vzdělaní a kvalifikovaní zaměstnanci, živnostníci a podnikatelé. A ti nemají důvod věřit Fialovi, že zná jejich priority a ví jak je obhajovat!

2 0
možnosti

ODS by mi nebyla tak proti mysli, ale jsou mi proti mysli její spojenci v tzv. Demokratickém bloku.

Andrej Babiš se od těch svých europoslanců, kteří hlasovali proti Maďarsku, distancoval.

Vaši europoslanci hlasovali v této souvislosti výtečně. Ani jeden nebyl protimaďarský. Za to vás upřímně chválím. Za to vím tleskám. Za to máte můj obrovský plus.

Ale zůstáváte v organizované spolupráci s TOP 09, která hlasovala jako jeden muž přesně opačně.

Zatímco pokud jde o ty europoslance zvolené za ANO, dá se předpokládat, že na kandidátní listině pro příští eurovolby už nebudou, tak u TOP 09 se dá předpokládat, že tam budou.

Jako ODS byste můj hlas dostat klidně mohli, ale nemohu (a také zcela určitě nebudu) vás volit jako spojence ponížených eurohujerkých stran a bruselských leštičů klik, tedy lidovců, STAN a TOP.

Rozhodnu se mezi Babišem a Okamurou. Ani jedni, ani druzí se nezahodili ani s lidovci, ani se STAN, ani s TOP.

7 1
možnosti

A Babiš je protievropský čím? Pro dotace z EU udělá cokoliv.

4 2
možnosti

J10i30ř33í 72F24o72g50e54l

11. 12. 2018 8:29

V té okázalosi a moralizování jste, asi dík vrozené skromnosti, jaksi vynechal ODS....

1 0
možnosti

Lidé si dobře pamatují, jak vládla ODS. Takže volí menší zlo.

6 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Myslím ale, že síla programu se přeceňuje. Rozhodujeme se i na nižších úrovních. Snaha otevřít lidem oči je legitimní.:-)

6 0
možnosti

A proč se snaha lidem otevřít oči nepotkává s účinkem? Ve společnosti již dnes kolují maily plné chvály na Babiše. A rozhazování peněz přinese také svůj efekt! Už to nejsou koblihy, ale naše korunky! :-)

0 1
možnosti

Rv

Žijte si ve svých iluzích! Liberální demokracie již skončila! A bohužel ODS na tom má svůj podíl. Váš guru se vysmíval morálce a s právním rámcem nespěchal! O dalších hříších Václava Klause mluvit nemusím. Znají je všichni myslící.

Liberální demokracie skončila a na určitou dobu nám zde bude vládnout oligarchie! Nepřekvapí mne, když Babiš bude mít v příštích volbách přes polovinu všech hlasů! Jeho předvolební agitace již nyní běží účinně na plné obrátky! Má peníze a má vynikající spolupracovníky. Ani ne tak ve svém hnutí, jako ve své propagandě! A tandem Babiš-Zeman je pevnější, než si myslíme. Mají rozdílné zájmy, ale touha po moci je spojuje dokonale! Škoda, že je Zeman tak starý a nemocný! Mohli jsme tu mít totalitu "na věčné časy"!

:-)

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS