Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98i20r90i 11T66i59c54h80y

27. 11. 2018 16:54

Vy jste si zavaril. Az navstivite Kanadu, tak vam levicak Trudeau vycini, ze chcete potlacit pravo muslimskych zen se zahalovat.

1 0
možnosti

Když zákaz, tak by měl být kompletní a na všechny, nebo žádný. Jestli chcete celostátně nastavit mantinel pouze na jeden konkrétní druh oblečení, tak se jedná o regulérní diskriminaci.

Tady nepomůžou argumenty, že Islám jako náboženství je jedna velká diskriminace žen. Buďto chceme být stejní jako oni a tedy vytvoříme protináboženskou policii, která bude dohlížet na burky a zároveň přehlížet masky a šátky přes pusu, nebo budeme jiní. Ten metr nemůže být dvojitý. Jiný pro burky, jiný pro masky bez ohledu na fakt, že nositel masky, nebo šátku může být méně ( nebo více) nebezpečný a náchylný ke kriminalitě.

Myslím si, že kompetence určení zákazu by neměla být formou zákona, ale v kompetenci územních samospráv formou vyhlášek, kteří mají větší přehled o svých obyvatelích ve svých městech.

0 1
možnosti

Jenomže burky ani nikáby nejsou symbolem žádného násilného hnutí. Je to oděv, ne symbol ani uniforma. Symbol není cokoli, co se kdo za symbol rozhodne prohlásit, aby ospravedlnil jeho zákaz.

2 6
možnosti

Posvátný symbol společný řadě starověkých kultur, hákový kříž, jsme se také rozhodli zakázat, protože byl v historii živé paměti zneužit k nejhorším zločinům v lidských dějinách. Je to vskutku tak pane Záturecký, že společnost má právo přikládat symbolům významy a ve výjimečných a odůvodněných případech používání těchto symbolů zakázat.

5 1
možnosti

Aha, tak z mínusu pana Polického pod mým příspěvkem vidím, že jsem ťal do živého. A také, že pan Polický nemá argumenty.

5 1
možnosti
Foto

Nikoliv mínus znamená nesouhlas s naprostým blábolem co jste napsal.

1 5
možnosti

Přesně tak. Zahalování tváře znamená zrušit masopusty, karnevaly a asi i Mikuláše s čerty. Nevím co lyžaři, motorkáři, divadelní herce nevyjímaje.

0 3
možnosti

Zkusme myšlenkový experiment:

Na Ministerstvu vnitra žádá o registraci náboženská společnost XY. Ministerstvo zkoumá a zjišťuje, že společnost XY má stoupence po celém světě, vyznává vlastní zákony, které považuje nadřazené zákonům světským, v žádné zemi, kde je XY státním náboženstvím neexistuje demokracie, lidé, kteří nevěří v XY nebo nevěří v žádného Boha jsou perzekuováni. Dále je zjištěno, že počet teroristických útoků na celém světě ve jménu XY je podstatně vyšší než v jakémkoli jiném jménu, stejně tak je konstatováno, že na Blízkém východě vyhlásili extremisté věřící v XY svůj XY stát a provádějí takové krutosti, jaké se tu od středověku neděly a netají se se svými plány na expanzi.

Bude XY zaregistrována jako náboženská společnost, nebo odmítnuta jako nebezpečná sekta?

Až sem je totiž třeba pane Míthe v myšlenkách zajít, toto je podstata problému, nikoli

vnější znaky víry jako je oblékání.

3 1
možnosti

M47a13r67t95i36n 50L81a42c84o

27. 11. 2018 9:34

Radikálny islam... To je niečo, ako radikálny nacizmus? Existuje nejaký radikálny a neradikálny Korán? Existuje radikálny a neradikálny Mein Kampf?

1 2
možnosti
Foto

Problém nevidím ani v Burkách ani v Nikábech, ale v těch co chtějí druhým nařizovat v čem mají nebo nemají chodit.

Dělají to jak muslimští fanatici tak ti protimuslimští jako třeba vy-navzájem jste jedna sorta co chce ovládat druhé, ten bůh je v tom podružnýRv

1 8
možnosti

M27a75r32t16i49n 30L71a26c21o

27. 11. 2018 9:38

Nemôhol ste svoju pokoru pred islamom vyjadriť lepšie, ako písaním veľkých písmen v slovách burka a nikáb a naopak, napísaním malého písmena v slove "Bůh".;-)

4 1
možnosti

P75e78t88r 39B48u47r31i40a67n

27. 11. 2018 8:47

Souhlas, karma. Máme v Evropě desítky zuřivých feministických organizací, které muže napadají za kdejakou blbost, obrázkem maminky u plotny počínajíc a přechýlením příjmení konče. O všem tomto tvrdí, že se jedná o násilí na ženách. Dokonce jdou tak daleko, že ztrhají i oficiální policejní statistiky a vytvoří si nové, 15x nadsazené, aby dokázaly, že násilí na ženách zasahuje a děje se v 80% veškeré lidské činnosti. Ovšem kolem zahalených žen chodí po špičkách. A přitom každému školákovi je jasné, že kdyby dotyčná burku jen na chvíli odložila, její vlastní rodina jí ukope k smrti.

9 0
možnosti
Foto

Nikáb nebo burku nosí ženy v Evropě jen vyjímečně,třeba ve Francii se to týká jen 2 procent muslimek.Ne všechny muslimské země jsou ortodoxní jako Saudská Arábie,ta je spíše vajímkou.Jinak zákaz zahalování tváře pro všechny,tedy hlavně pro fotbalové "křestanské fanoušky" maskující se,aby mohli pod maskou anonymity dělat bordel...

2 0
možnosti

Vcelku souhlasím, mně zase vadí zahalení "Antifáci".

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS