Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, ale........

Na základě práva volit, se v demokracii cítí oprávněn kdokoliv se vyjadřovat k jakémukoliv tématu. Od toho je jen krůček k přesvědčení, že názor (dojem, pocit) každého člověka má stejnou hodnotu i váhu, právě s odkazem na všeobecné, rovné volební právo. Není divu, že podobné uvažování ústí do požadavku řídit svět prostřednictvím všeobecných referend.

O referendu. https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652574

Vzdělání, zkušenosti, schopnosti, zastávaná funkce...? Neexistuje nic, co by mluvčího v debatě zvýhodňovalo nebo mu dávalo punc autority, které by se druhý podvolil. Proč také, když hlas hlupáka i chytráka má v demokracii stejnou váhu. Díky právu volit a být volen se ve společnosti rozpadly samoregulující mechanismy, kdy stud a vědomí vlastní nedostatečnosti bránili aspirovat na určitou pozici a vyjadřovat se k nějaké otázce bez znalosti věci.

0 0
možnosti
Foto

Cenzura je pro mnohé lákavá i z osobních důvodů. Není náhoda, že za komunistů se stávali řediteli nakladatelství a šéfredaktory druhořadí pisálkové, kteří si z pozic mocenských funkcí léčili své komplexy projevováním nadřazenosti vůči schopnějším kolegům a často i jejich existenční likvidací. Cenzura sice zmizela, ale pisálkové, ochotní takto sloužit mocným, nikoliv.

0 0
možnosti

Dnesni pokrokovi neomarxiste ovsem voli mnohem sofistikovanejsi metody nez je cenzura (i ta samozrejme existuje vsude i na internetu) a vylozene lziva propaganda. Staci ovlivnovat peclive strukturovanym brainwashingem vyuku mladeze od materskych skol az po university. Bohuzel v tom jsou velice uspesni-viz prevladajici nazory nedovzdelane a agresivni, levicove mladeze.

7 0
možnosti

Já si tak nějak připadám jako v ČR, těsně před tím než začala 50 léta. Zatím jen občas někomu zablokujou FB, to že veřejnoprávní média za naše peníze lžou všichni vědí, EU tlačí na centralizaci, zatím se nezavírá, jen občas v Německu za špatný názor propouštěj lidi. A nějak nevidím, že by se to mělo zlepšit.

Kdybych věděl, že opravdu příjdou znovu 50 léta, sbalím rodinu a emigrujem do ameriky. Jenže nebude v americe něco podobnýho jako tady? Mee to a podobný aktivistycký levicový nesmysly tomu nasvědčujou.

Než se zjistí, kdo vlastně má "pozitivní příběh" uteče třeba deset, dvacet let. Mám strach a nevím co bude. Nikdo to neví.

4 0
možnosti
Foto

Mužete do Ruska,tam je ta dnes ta pravá svoboda pro naše "vlastence" co tady demagogicky vykřikují o 50.letech....

0 7
možnosti
Foto

Tak sem s tím pozivním příběhem....má to snad být vyřvávání proruského trolla Klause ml.,který udělal nejen pro mě s ODS nevolitelnou stranu....?

4 8
možnosti

Zase to vyrvavani probruselskeho full-time propagandisty ohledne vyrvavani ruskych trollu... stale trapnejsi a trapnejsi...

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS