Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jste zapomněl na elektroauta. Šetříme na každé žárovce, abychom pak "přiložili" pod kotel dobíjením elektroaut. Ale máte pravdu, šetřit ano, ale každý sám dobrovolně, jak uzná za vhodné. Nařizovat šetření je cesta do pekel. Nic se neušetří, všichni budeme o něco chudší a bude se nám žít hůř. :-/

A další záchvatovitou snahou je třídění odpadu, kdy jsou lidé nuceni k třídění tím, že se výrazně zdraží odvoz odpadu a ještě neustále zdražují skládky, výsledkem bude tak akorát to, že lidé zase budou odhazovat odpadky do škarpy a to včetně nebezpečného odpadu. Těžko říct, jestli je to hloupost nebo záměr.

0 0
možnosti
VH

Vám dělá třídění takové potíže?

0 0
možnosti
VH

Proč by se v energeticky úsporných bytech nevětralo? Správně píšete, že jsou opatřeny rekuperací. Možná nevíte, oč se jedná. (Pokud víte, tak matete lidi úmyslně. Proč?) Takže naopak energeticky téměř bezeztrátové větrání může být velmi účinné (na rozdíl od otvírání oken).

Prosím - uveďte ty staisíce navíc, snížení spotřeby energie a vyčílete prostou návratnost. V číslech vše bude vypadat jinak, než v blábolení.

Jen ponámku: Samozřejmě chápu, že v hypotéce je každá tisícovka investice problém. Ale to je jiná věc. To není o úspoře.

1 1
možnosti
OP

Bydlení s rekuperací je opravdu proti přírodě a celou tu šaškárnu kolem nízkoenergetického bydlení si vylobovali výrobci složitých technologií, které se musí nejen vyrobit, ale také trvale a nákladně udržovat. Příznačné je, že v době, kdy se tento směr prosazoval, bylo pro domácnosti zcela nemožné si vybudovat např. střešní solární elektrárnu, která by vyráběla dost na to, aby mohl její majitel i plýtvat a žádné zateplování by nepotřeboval

0 0
možnosti
Foto

Nejprve si o tom sežeňte informace. Nízkoenergetické bydlení - tedy v dobře izolovaném domě, žádnou moc složitou technologii nepotřebuje. Když si ji někdo nechá vnutit, je to jeho problém. Je potřeba zvolit vhodný kompromis.

U solárních panelů je zatím jeden problém - v létě na vytápění energii nepotřebujete. A zatím není vyřešen dostatečně účinný systém na skladování energie. Ale na všem se pracuje.

U nás jsme v tomhle 40 let spali a teď to těžko doháníme.

0 0
možnosti
IB

I36v66o 32B93o45u64š68e

2. 4. 2019 8:50

Par wattu? Pocitejme 500 milionu domacnosti co misto 60W zarovkou sviti 5W zarovkou, coz nam dela usetreny vykon 27,5 GW. To neni par watu.

3 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru to autor napsal z pohledu uživatele - tedy občana, který si musí koupit drahou "žárovku" co mu, zdůrazňuje jemu, ušetří pár watů. Autor se zaobírá (ne)výhodností "investice" běžného člověka a ne úsporou ve výrobě elektřiny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik