Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"Kvalita" práce BIS z poslední doby už snad nemůže nikoho překvapit.

2 0
možnosti
JK

Socialistická propaganda zanechala ve společnosti hluboké jizvy a setrvačnost myšlení je velká. Je mnoho lidí, kteří si nedokáží přiznat, že mnohé z neměnných dogmat byla naprostá lež a nemají odvahu zbourat svůj zvrácený žebříček hodnot. Nevidím důvod, proč by tomu mělo být ve školství jinak a je dobře, že někdo na překroucený pohled na dějiny upozorní. BIS vyhodnotila, že zamrznuté komunisticko-socialistické postoje nahrávají pronikání dezinformací a já s tím souhlasím. To, že se okrajová informace stala vrcholným politickým argumentem není zásluha BIS, nebýt tohoto odstavce, tak se s emocemi propírá jiný. Obecným vyjádřením není třeba dávat prostor větší než skutečně mají a počítám, že konkrétní podrobnosti jsou v té části neveřejné. Chápu, že zamrzlé socialistické staromilce to může nakrknout a myslím si, že je to vlastně dobře, zviditelní se tak nesmyslnost a zrůdnost komunistického experimentu, ke kterému jsme byli my a další národy donuceni.

1 1
možnosti
LB

Díky za tento příspěvek. Proti hloupému aktivismu a propagandě je vždy dobré se ozvat, a pokud se výše zmíněného dopouští organizace, která má dbát na bezpečnost naší země, tak je to na pováženou. Nicméně pracovníci tajných služeb jsou obrazem zájmů svých pánů i jejich ideologie, to platí za každého režimu, platí to za totality i demokracie. Jistě by personální složení a pracovní výstupy bezpečnostní služby byly vyváženější, kdyby tato organizace nebyla pod ideologickým a mocenským vlivem politiků.

3 1
možnosti
LC

Píšete výborně.

Čučkaři.

Jsem se domníval, že duševní vlastnictví je chráněno patenty a ne BISkou.

2 0
možnosti
PK

Jako laik si myslím, že výklady dějin nejsou trvale platné, jsou jednak různé, jednak podléhají diktátu současnosti, tj. často mají soudobý politický kontext. Asi bychom měli být schopni odlišit dějiny z pera odborníků, historickou paměť a mytologii národního vyprávění. Zpráva BIS to nedělá a její odstavec pod čarou je fakticky naprosto bezcenným ideologickým žvástem, který je navíc nejspíš dost vzdálen realitě v českých školách. To, že se mu dává tolik prostoru, ovšem není náhodou. A tak trend hledání vnějšího, vnitřního nepřítele v Čechách vyúsťuje v to, že se zpravodajské zprávy stávají nezpochybnitelnými veřejnými autoritami určujícími pravdu a nyní zřejmě i výklad dějin ve školách. Přituhuje přátele...

6 0
možnosti
Foto

Nebojte se, BIS má v evidenci i Vás. Přituhuje, a dobře tomu. Komunistické lišky je třeba z nory vypudit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik