Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I84v42o 90B42o28u76š10e

30. 10. 2018 18:39

Vy fakt máte radost, že se třeba tohle zase smí říkat?:

„Bojujeme proti nepříteli, který je jiný než my,” prohlásil Orbán v březnu v rámci své politické kampaně. „Není otevřený, ale skrývá se. Není přímočarý, ale lstivý. Nevěří v práci, ale spekuluje s penězi. Nemá žádnou vlast, ale má pocit, že vlastní celý svět,"

0 0
možnosti
TB

Co je na tom špatně? A jak by to vypadalo, kdyby se nesmělo?

5 0
možnosti
JT

J16i90r71i 31T17i76c89h93y

30. 10. 2018 17:11

Byl bych rad, kdybyste mel pravdu, ale bohuzel nemate. Politicka korektnost na "zapade" buji, skvelym pripadem je Kanada, v cele s jejim vudcem Trudeau-em. Tak, jak jsme nemohli nic vyslovit proti strane nebo soudruhovi Stalinovi, nemuzeme si dnes dovoli vyjadrit nazor na nesmysly jako "kontinuita pohlavi", vyslovit se proti nadmerne a skodlive imigraci, nemuzeme se vyjadrit proti mulrikulture. Jestli se vyjadrime, hrozi nam diskriminace, i ve smeru pohnani pred "Tribunal lidskych prav" pro sireni "nenavisti"

1 0
možnosti
JZ

Možná že politická korektnost popírá pravdu. Ovšem to by nás nemělo svádět k domněnce, že by se snad politická nekorektnost tomu čestně vyhýbala. Lhát lze korektně i nekorektně.

0 0
možnosti
PP

P77a50v49e63l 27P36o19n36e43c

30. 10. 2018 14:34

Politickou korektnost nelze omlouvat tím, že někdo lhal nekorektně ;)

4 0
možnosti
JB

J70a45n 87B83u27r34d34a

30. 10. 2018 10:27

Nejsem si úplně jistý, zdali lidé, jejichž smyslem života se zdá být boj proti politické korektnosti, jsou ti, kdo by mohli přispět ke zkoumání negativních dopadů migrační krize.

Tvrdá pravda a pravá jména pak mají tu nevýhodu, že často nejsou ani pravdou ani pravými.

2 0
možnosti
JP

Karma. Nevím jestli už ta korektnost není teror.

9 1
možnosti
SB

U té politické korektnosti je to tak, že někdy jsou její prosazovatelé ještě horší, než jak je požadováno. Česky se tomu říká papežštější než papež.

Ono už jim nestačí, že se nesmí otevřeně říci, že s různými lidskými skupinami jsou obvyklé různé problémy. Za porušení korektnosti už považují i to, když člověk řekne, že Dominik ten a ten působí takový a takový problém. A jestliže zmíněný Dominik je náhodou příslušníkem nějaké menšiny, už takoví profesionálové politické korektnosti řvou, že je to rasismus. Přitom člověk konstatoval pouze skutečnost. Dominik je opravdu problémový jedinec, člověk tím neřekl, že by všichni lidé z jeho skupiny byli takoví, a dokonce se ani slovem nezmínil, že on k té skupině patří. Nemluvil o něm jako o příslušníkovi oné skupiny, nýbrž jen jako o Dominikovi tom a tom. A přesto se najdou lidé, kteří i takovýto výrok označí za rasismus.

11 0
možnosti
JL

Dominik ani nemusí být příslušníkem nějaké menšiny, úplně stačí, že Dominik opakovaně spáchal nějaký zavrženíhodný trestný čin, za který byl odsouzen. Projevíte-li v diskuzi nad tímto jedincem podráždění, koledujete si o smazání i v případě, že jste se vyhnul vulgárním výrazům. Zmíníte se o pranýři, fuj, výzva k násilí! Bylo by to až směšné, nebýt to tak alarmující.

2 0
možnosti
JL

Politická korektnost je jen jiný výraz pro verbální deformaci reality. Vždycky mě zajímalo, jestli její nejhlasitější zastánci skutečně věří tomu, co hlásají, nebo jde o čiré pokrytectví, aby se mohli pasovat na morální elitu a ohrnovat nos nad majoritní lůzou, která si dovoluje mluvit otevřeně o tom, co se jí nelíbí.

10 0
možnosti
JZ

Jakákoliv verbalizace reality je její deformace.

1 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas!

Nejlepší vtipy o policajtech znám od Pavla a jeho manželky Dany, kteří u policie slouží už dvaadvacet let (Pavel) a třiadvacet let (Dana).

Též by se dalo říci, že je to politicky nekorektní, protože jednu část obyvatelstva (a navíc takovou část obyvatelstva, o jejíž naprosté nepostradatelnosti pro chod lidské společnosti nikdo normální nemůže pochybovat) vystavuje posměchu.

A přitom oni dva je sami říkají svým kamarádům včetně mne u letních táboráků, když si opékáme buřty.

3 0
možnosti
RJ

Blbý je že to málo co politickou korektnost prosazuje má obrovský vliv.

Jak se říká obecně, nespokojení jsou slyšet zatímco spokojení nemají důvod nadávat.

Proto taky vidíte v holywoodu herce odstupovat z rolí protože je těch pár hyperkorektních hodně slyšet.

1 0
možnosti
LB

Musím se pousmát pojmu "samozvané elity z médií". A jaké jsou ty zvané elity, pane radní pro kulturu? O "zvanosti" médií v demokracii rozhoduje trh, tedy konzumenti toho kterého média; pokud na trhu uspěje, pak asi je zvané :-) Nebo máte jiné vysvětlení?

3 6
možnosti
JP

A co ČT? Jak tam rozhoduje trh paní Blahová?

3 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik