Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nejedna se o vylouceni vulgarnich, nebo nenavistnych nazoru. Je to pouze pocatek ideologicke cenzury cinskeho typu. Internetovy prostor totiz predstavuje nejvetsi nebezpeci pro levicove ovladana media.

0 0
možnosti
JV

Telecom nebo O2 jsou také soukromé společnosti. Znamená to, že vás budou průběžně odposlouchávat a případně přerušovat hovory, když pronesete sprosté slovo? To je snad absurdní, ne?

2 0
možnosti
JR

J11a46n 41R62á92ž

16. 10. 2018 11:36

Základním prvkem demokracie, je svoboda projevu. Okamžikem, kdy je omezována svoboda vyjádření osobního názoru na cokoliv, nastává konec demokracie.

Např. v Německu platí zákon, který určuje , že na sociálních sítích nesmí být uveřejněn jakýkoliv příspěvek s nenávistným, či urážlivým obsahem. Jestli to, že někdo, mimo nestranný soud neveřejně a zcela subjektivně rozhoduje, který názor je nenávistný, či urážlivý a proto nesmí být šířen, neznamená počátek konce demokracie, neví co demokracie je!

1 0
možnosti
JZ

No dobře, to s tou svobodou projevu je častý argument, ale stejně tak často ještě schází upřesnění, jestli tedy svoboda projevu znamená svoboda vyjádření jakéhokoli názoru, bez ohledu na to, jestli je urážlivý nebo nenávistný. Nebo dokonce svoboda projevu znamená svobodu vůbec jakéhokoli sdělení? Já osobně totiž vycházím z předpokladu, že svoboda má svou mez, jíž je zase svoboda druhého.

0 0
možnosti
JZ

A můžete nějak doložit jaké konkrétní příspěvky a v jaké míře jsou mazány, ačkoli když se údajně jedná jen o neškodné politické názory? Ať víme, o čem je řeč.

1 0
možnosti
MK

Často mažou sami majitelé stránky. Stačí, aby jim někdo pohaněl zboží, služby....

0 0
možnosti
SB

Jenom perličku:

Některé programy jsou automaticky nastaveny tak, že zablokují příspěvek se sprostým slovem, aniž by ho někdo četl.

Před léty, když jsem ještě diskutovával na Novinkách a nikoli na Idnes, mi ten automatický program odmítl uveřejnit příspěvek, ve kterém bylo slovo "Beethoven". Prostě tam našel nepovolený shluk pěti písmen a nešlo to, musel jsem napsal Beeth-oven. Potom to bylo bez problémů.

0 0
možnosti
LB

Dnešní doba však přináší zásadní rozdíl oproti Vámi řečenému. Prohledávací softwary na klíčová slova a celá slovní spojení samozřejmě existují a jsou stále zdokonalovány, avšak konečné slovo má lidský cenzor na udání stejně lidského ubožáčka.

Když Klaus mladší zveřejnil na Facebooku anglicky popsané piktogramy pro muže a ženu s názvem "Pohlaví" a k tomu spoustu menších piktogramů s označením různých dalších "pohlaví" s anglickým názvem "Duševní poruchy", tak to Facebook smazal. Systém udavačů funguje dokonale, ověřil jsem si to s kamarádem na Facebooku, kdy jsem tu stejnou grafiku na svém profilu zveřejnil také, kamarád mě nahlásil a hned to bylo smazáno z veřejně viditelných příspěvků.

Naopak ty nejodpornější nadávky, výhružky konkrétním lidem nechávají Facebook chladným. A nejde jen o politická témata. Například děti vyhrožují učitelům a šikanují je, šíří o nich falešná obvinění, udání, za která by šel dospělý sedět a Facebook? I po opakovaných upozorněních správci sítě Facebook nehne prstem. Tohle je realita dnešních sociálních sítí.

1 0
možnosti
OP

Se závěrem článku zajisté souhlasím. Divím se každému, kdo je na FB, že tam zůstává i poté, co začali mazat. Ale divit bych se asi neměla, protože závislostí se každý zbavuje těžko

0 0
možnosti
MK

No tak ony nákupy a prodeje lahvicek pro mimina nikdo nemaže;-D

0 0
možnosti
RS

R93u81d85a 48S84l40a46v59í17k

16. 10. 2018 10:21

Mohu se zeptat, v kterém článku Ústavy ČR je "zakotvené uchování tajnosti u přepravovaných zpráv poštou, telegrafem nebo jiným zařízením"?

0 1
možnosti
Foto

Pane Slavíku, existuje Listina základních práv a svobod, která je součástí ústavního zákona. Vámi psané vyplývá z ustanovení článku 7, odstavec 1 Listiny: Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena. Z tohoto pak vyplývá listovní tajemství

0 0
možnosti
LB

S mnohým se dá souhlasit, ale jakmile jsem dočetl po Vladimira Vladimiroviče, začalo mi být jasné, jak obtížné je stanovit neutralitu, když to budou určovat politici vyznávající jednu či druhou ideologii či rovnou demagogii.

Sociální sítě svým mazáním "nesprávných" postojů nedělají nic jiného, než že pokračují v prorůstání moci ekonomické a politické, což je kategorie, kterou třeba

v porevoluční ČR excelentně zvládla ODS, není-liž pravda, pane blogere?

Svoboda slova buď je, nebo není, cenzura buď je, nebo není. Ať je udělán seznam toho, co nesmí být sdíleno a veřejně pronášeno, seznam konkrétní a konečný, a vše mimo musí být zákonem umožněno sdílet, ikdyby se cenzor majitele sociální sítě na hlavu stavěl.

3 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik