Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Maďarsku demokracie demokraticky zaniká.

3 1
možnosti

EU tím sleduje to, že každý stát do ní vstupující se zavázal dodržovat určitá pravidla. A pokud někdo ta pravidla dodržovat nechce, může zase svobodně odejít, nikdo ho tu nedrží.

1 2
možnosti

Promiňte, jaká pravidla? A svobodně nikdo odejít nemůže, viz Británie.

Mimochodem, když bylo referendum o vstupu do EU, tak to byla jiná Unie. Když bylo referendum o Evropské ústavě a Dánové a Nizozemci odmítli, tak se přišlo s Lisabonskou smlouvou, de facto Evropskou ústavou, ale už se hlasovalo v parlamentech, ne referendum. Mimo Irů, ale tam byl reparát, že? Přičemž strany proti LS měly jen deset procent v médiích a Irové byli strašeni, že když neschválí, tak přijdou o vliv.

9 1
možnosti

P10e59t98r 14B78r75o23ž

9. 10. 2018 16:03

Klasika. Brusel prostě hledá "vnějšího nepřítele", aby na něj svedl všechny své problémy.

Německo nezvládá migranty? Může za to Maďarsko.

Venezuela v hyperinflaci? To ti zlí Američané.

Za totáče za všechno mohl zlý imperialista.

A u nás teď může za všechno henten Kalousek ;-D

3 0
možnosti

Celý problém je v tom, že Orbán není proti demokratický, není ani autoritářský. Jeho problém pramení z toho, že prosazuje demokracii bez přívlastků, že staví rodinu nad homosexuální páry, neuznává genderové šílenství, neprosazuje extra zákony pro menšiny, a je jedno jakého charakteru.

Má homosexuál před zákonem menší váhu než heterosexuál? Nemá

Má žena před zákonem menší váhu než muž? Nemá

Má černoch před zákonem menší váhu než Maďar? Nemá

Má muslim před zákonem menší váhu než křesťan? Nemá

Takže, v čem je vlastně problém?

Že Orbán nechce přijímat uprchlíky z islámských zemí?

Jenomže jak se ukazuje z Francie, Německa, Rakouska, Švédska, Británie, tak se chová racionálně.

15 3
možnosti

Orbán se hlavně chce držet u moci rozdáváním evropských dotací svým kamarádům. Kdyby mu šlo jen o to, co popisujete, tak by Maďarsko vyvedl z EU ven.

1 0
možnosti

Ano, patri Madarum. Ale kterym? Tem, kterym nevadi narust autoritativniho rizeni zeme, nebo i tem, kteri stale jeste preferuji pravni stat?

4 1
možnosti

Patří všem Maďarům. Jak těm prvním, tak i těm druhým.

A jak si rozdají karty ve volbách, to už je jejich věc.

7 0
možnosti

Na pořádnou pravicovou politiku si budete muset počkat mnoho a mnoho let,možná se toho ani nedožijete...

2 2
možnosti

Z teto diskuze (jakozto i z milionu predchozich) lze videt, ze evropske dotace slouzi predevsim jako nastroj pro vytvareni natlaku. Kdyby nebyly, tak europropagandiste jednoduse nemaji z ceho brat.

14 1
možnosti

Důležitější než dotace je přístup na jednotný trh. Až ten nebude, tak už opravdu nebude žádný důvod v EU zůstávat.

6 0
možnosti

Drápy Bruselu pryč od Maďarska! Svrchovaným pánem v zemi je maďarský občan, nikoliv diktátorský Brusel.

10 0
možnosti

Otázka je, zda v Maďarsku nevzniká režim, který práva toho občana poněkud omezuje ve prospěch Orbánovy vlády.

7 7
možnosti

Je potřeba se chovat pragmaticky. Já EU také často kritizuji, protože je za co kritizovat. Jenomže vystoupení z EU by bylo šíleností s hroznými důsledky. A ani Viktor Orbán neuvažuje o vystoupení Maďarska z EU. Unijní země jsou našimi hlavními obchodními partnery. Do Německa jde třetina našeho exportu a změnit se to nedá. A jestliže bychom přišly o přístup na unijní trhy, tak by to byla ekonomická sebevražda.

4 3
možnosti
Foto

Když odejdeme z EU, budeme mít právo dojednat si volný obchod i se zeměmi, u kterých se EU volnému obchodu brání, jako je třeba Austrálie, Singapur nebo Izrael. I po vystoupení z EU zůstaneme součástí Evropského hospodářského prostoru, takže podobně jako Island nebo Norsko budeme nadále volně obchodovat bez cel a front na hranicích a volně cestovat po Evropě, ovšem bez balastu přemrštěných regulací a korupčních dotací. Uzákoníme jen ta pravidla EU, jež se týkají společného trhu.Budeme moci zrušit všechny podpory solárních elektráren a biopaliv, jež naše spotřebitele stojí 50 miliard ročně. Evropská unie svými směrnicemi diktuje, kolik procent elektřiny má být vyráběno ze solárních a větrných elektráren a kolik procent nafty a benzínu má pocházet z biopaliv. Z těchto zákonů profitují řepkoví oligarchové( Babiš) a solární baroni a platí to všichni ve zvýšených cenách benzínu a elektřiny. Na trh se budou také smět vrátit klasické žárovky.

7 1
možnosti
Foto

Nevím, kdo a komu dal právo posuzovat toho, koho si Maďaří několikrát zvolili jako premiéra. Co my víme o něm ??? Vůbec nic. Jenom to, co nám předestřou media, která vám řeknou jaký máte mít názor. Když posloucháte jeho přeložené projevy, tak zjistíte, že říká to, co byste chtěl slyšet od politika.

11 1
možnosti

Tam se posuzuje něco jiného - zejména zásahy do soudní moci a do veřejnoprávních institucí. Navíc Orbán poněkud změnil volební systém, což může znamenat velký problém do budoucna: jeho strana získala jenom něco přes 40 %, ale na mandáty má ústavní většinu, takže si může politický systém dál měnit podle libosti. Až Orbán odejde, může toho zneužít ještě daleko horší populista. Také nevolám po potrestání Maďarska, protože je to kontraproduktivní. Ale je třeba si přiznat fakta.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS