Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč západ, když už to, jak sám píšete, geograficky nesedí? Nechtělo by to jiný popis? Třeba odpovědné země?

0 0
možnosti

Orbán, Kaczynski a Netanjahu,,,,,,,,,,, to je fakt Západ jako vyšitý.

1 1
možnosti

Právě že tito lidé jsou skutečný Západ. Ten Západ, který se bránil invazi muslimů po celé stovky let.

Tehdy se neříkalo, že wir schaffen das. Tehdy Zdeněk Kaplíř ze Sulevic bránil obleženou Vídeň až do příchodu polského vojska pod vedením Jan Sobieského.

3 0
možnosti

Téměř se vším souhlasím, ale jednu výhradu mám:

Po hudební stránce Východ na Západem nezaostával.

Česká filharmonie, Smetanovo kvarteto, Slovenská filharmonie, skvělé ruské symfonické orchestry, přežívající tradice hudebního folkloru (na Západě často ani nevěděli, co to hudební folklor je, a dnešní mladí Češi neumějí často ani deset lidových písniček, zatímco my jsme jich uměli stovky, vynikající dechovka, ba dokonce i mnohé prorežimní písničky byly z hudebního hlediska skvělé. I ta dvojice, kterou mnozí lidé nemají rádi z pohledu na dřívější režim (míním tím Helenu Vondráčkovou a Karla Gotta) v sedmdesátých letech po pěvecké stránce zářila jako měsíc v úplňku na jasné lednové obloze. Simonová a Chladil byli výborní, přičemž nám dali tři možnosti: Poslouchat jenom Simonovou, jenom Chladila nebo oba jako dvojici a ve všech třech případech to byla záruka kvality. I na Slovensku byla řada výborných zpěváků. Rangers neboli Plavci byli tehdy na vrcholu, Olympic Petra Jandy také.

Kam se hrabe dnešní hudební scéna za tou ze sedmdesátých let.

Samozřejmě bych návrat těch časů nechtěl, ale z hlediska kvality tehdejší a dnešní hudby vyhrávají časy zaniklé nad těmi nynějšími.

0 1
možnosti

Západ je příliš široký pojem - USA, Nový Zéland, Austrálie, Evropa...?. Některé věci na mne působí jako science-fiction: volit si pohlaví, nedívat se na kolegu déle než 5 sek. - to zní jako buď psychóza, nebo něco, co moc nechápeme... Takže mě by zajímalo, jaká skupina lidí toto a ve kterých zemích prosazuje. Jsou to jen jepičí fenomény, nebo něco širšího, co signalizuje velkou sociální změnu? To je zásadní!

4 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik