Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

S Izraelem jako takovým by vůbec nikdo problém neměl, bohužel on sám si to u hodně lidí značně pokazil tím svým účinkováním v Sýrii.

1 4
možnosti

Postupuje účelně, nikoli líbivě.

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. Izrael si zaslouží naší podporu. Jenom připomínám, že moc přátel on nemá. V podstatě jedinými jsou USA, které ho veřejně brání. I to Rusko jenom mluví, ale v OSN vždy hlasuje pro každou protiizraelskou rezolucí.

7 0
možnosti
Foto

Až skončíme s lavírováním, pane Míthe, budeme stádo jdoucí za nějakým vůdcem, který bude mít ve všem jasno. Aby tady jasno bylo, Izrael a Izraelci mají obecně mé sympatie, ale to neznamená, že budu bezmyšlenkovitě podporovat vše, co udělají, každý krok, každé rozhodnutí a každý postoj. Situace v této oblasti není černobílá, a kromě emocí k tomu či onomu, existuje, a to byste jako politik měl vědět, cosi jako pragmatický přístup, který by měl vést okolní svět k řešení problémů. Nebo snad máte pocit, že tím, že podpoříme všechny kroky Izraele, včetně těch kontroverzních (a eticky i právně těžko obhajitelných), přispějeme k řešení desetiletí trvajícího problému?

3 2
možnosti

Ano, reálný svět se skládá ze spousty "eticky i právně těžko obhajitelných kroků", nelze se bránit bandě zákeřných grázlů (kterých je svět plný) v rámci fair play.

0 0
možnosti
RJ

R33a67d86e69k 67J19a94r37o58š

29. 5. 2018 10:34

Samozřejmě máte pravdu. Včera už bylo pozdě - naše ambasáda měla stát v Jeruzalémě ve stejný den jako USA.

Ovšem, obávám se, že Babiš & comp. to budou odkládat a lavírovat dál, co to půjde...

3 0
možnosti
PK

Karma bez diskuseR^

3 0
možnosti
FB

A co takhle podpořit dodržování rezolucí OSN odsuzující chování Izraele? Nebo se zaštiťování OSN hodí jen tehdy, když se jím ohánějí Lavrov s Putinem (případně z jejich análních otvorů Zeman & Co.)...? Just asking...

4 7
možnosti

Jasně, co se mají co Izraelci bránit tak hnusnými prostředky. Měli by vyslat na hranice antikonfliktní týmy, a přemlouvat Araby po dobrém.

7 0
možnosti
Foto

J58a66k51u67b 93R15o71t88h

29. 5. 2018 9:49

Asi prvně jsem vám dal karmu. Mile jste překvapil.R^

5 0
možnosti
Foto

A měli bychom si taky uvědomit, že mediálně se tu opakuje to, co známe z roku 1938. My sami jsme byli tehdy v kůži Izraele.

Fakt jo? A pak najednou jsme byli v kůži Palestinců. Nepamatujete? Vyhnat lidi z domovů... okupanty, milej pane, ty by normální člověk podporovat neměl.

3 5
možnosti
Foto

Tehdy jsme skutečně byli v kůži Palestinců, Sudety opustilo mnoho Čechů a zřízení Protektorátu Čech a Moravy silně připomíná postavení Palestinců v Gaze.

A kdo by vyčítal Třem králům jejich atentát v Berlíně?

0 5
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik