Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dle marxistů je kapitalizmus založen na vykořistˇování člověka člověkem, zatím co v socializmu/ komunizmu je tomu naopak;-D

4 0
možnosti
PB

Přesně tak. Nám ve škole říkala soužkačitelka, že v kapitalismu musí dělník pracovat, aby mohl zaplatit byt, energie a jídlo, a je tedy rukojmím kapitalisty, zatímco v socialismu dostává mzdu, z které pokrývá své potřeby, jako je byt, energie a jídlo.

5 0
možnosti
Foto

Nejsmutnější na tom Vašem textu je to, že to asi myslíte vážně a tím se stává důkazem Vaší nevzdělanosti. Vzhledem k Vaší politické angažovanosti je možno jen říci: Bůh ochraňuj naše děti.

1 3
možnosti
Foto

Srovnávat nesrovnatelné a z toho vyvodit mylné závěry je hlavní náplní politického života. Tak například drogový dealer je pro společnost daleko méně nebezpečný, než jakýkoliv politik s možností rozhodovat o našich životech.

3 0
možnosti
FS

Pane autore, mohl byste prosím podrobně rozvést tyto myšlenky a hlavně uvést odkazy na dílo Marxe k tomuto odstavci, který je ve vašem textu k Marxovi nejkrutější. Pokud já vím tak jeho stěžejní dílo Kapitál se běžně rozebírá jako jedna z možných ekonomických teorií dodnes na západních univerzitách, proto ta socha. K povstání proti vykořisťovatelům vyzývá jen a jen v jednom dílku, Komunistickém manifestu a to v těch (pro dělníky) nejkrutějších dobách počátku kapitalismu kolem roku 1848 - což je docela vysvětlitelné asi jako když nějaký sedlák vyzýval k selským bouřím či Spartakus k povstání otroků - prostě ti lidé žili hůře jak doma chovaný dobytek a neměli co ztratit. Které že národy měly být podle Marxe likvidovány a kde je to napsáno? A ještě jeden nesouhlas - pokud se kdykoliv a kdekoliv ve světě nějaký diktátor prohlásí za marxistu a tvrdí, že aplikuje Marxovy myšlenky v ekonomické praxi tak to je stejně věrohodné jako když já se doma prohlásím za věřícího tibeťana a hlásám, že jsem reinkarnovaným dalajlámou. Karel Marx byl nejen autor zhoubných ekonomických a společenských teorií, byl to i otevřený rasista hlásající v zájmu pokroku likvidaci reakčních národů, včetně Slovanů. Různí Himmlerové od něj jen opisovali.

Zdroj: https://mith.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=66021

0 9
možnosti
FS

Popletly se mně odstavce - mluvím k přetištěným dvěma větám autora uvedeným na konci mého příspěvku!! tedy "Karel Marx byl nejen autor zhoubných ekonomických ....... atd. atd."

1 0
možnosti
Foto

Po delší době jsem vám dal karmu.R^ Pokud je, jak rudí tvrdí, náboženství opisem lidstva, tak marxismus je heroinem slaboduchých a mstivých.

5 0
možnosti
Foto

Opiem, sakryš.

0 0
možnosti
Foto

pomatený blog, ale i takový má právo na existenci

0 4
možnosti
MB

Miroslave, Miroslave, co z Vás jednou bude ? Vždyť Vy jste schopen - nakonec volit i ty Socialisty ! (Komunisté, ještě nebyli). :-) (Film, Morálka paní Dulské - R. Hrušínský tam hraje na klavír a ona lamentuje nad mladou generací !).

2 0
možnosti
PB

Naprostý souhlas, karma.

7 0
možnosti
Foto

Každá ideologie je vědomou lží za účelem získání a udržení moci. Nevím, proč by měl být marxizmus výjimkou, ač jeden fakt uvádí. A sice, že kapitál nezná hranic, což již pochopili vyznavači i této ideologie;-)

0 1
možnosti
Foto

Jenom islám, nacismu a komunismus, marxismus byly ideologie vytvořené k ovládnutí světa. Žádné jiné ideologie nezanechaly tolik mrtvých a zničených lidských životů. Mezi ideeologiemi co do počtu mrtvých vede komunismus.

3 0
možnosti
Foto

Nekonzistentní myšlenky splácané dohromady. Některé více, jiné méně pravdivé. Doporučuji přečíst si knihu, která nedávno vyšla, Anarchokapitalismus.

2 0
možnosti
MB

Největší sranda je, že rozvoji kapitalismu nic tak výživně nepomohlo - jako uplatnění myšlenek K. Marxe ! VŘSR, s následným Reálným socialismem to levicové políčko zničilo a všude spolehlivě zkrachovalo. Není to prostě žvotaschopné a socialistická ekonomika - Si na socialistické výdobytky, není schopna vydělat ! (Ústřední problém všeho učení). Kapitalismus, naopak prošel svými stádiemi reformovatelnosti - A tak je tu svobodná, sociálně tržní společnost. Stručně řečeno - Kapitalismus je nejpřirozenější formou bytí člověka a společnosti. Začalo to jeskyní a směnou. Vše ostatní, jsou civilikzační úchylky ! V tomto smyslu, je opravdu Karel Marx úchyl :-) .

6 1
možnosti
Foto

Kapitalismus existuje od pravěku a znamená trh. Trh je věc, která se nedá reformovat. Protože Marx a jemu podobní levičáci začli místo trh používat slovo kapitalismus, jako hanlivé označení pro trh, který nenáviděli a snažili se jej nahradit centrálním plánováním.

5 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik