Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázkou je, co vlastně chcete, naslibovat hory, doly, černý les a pečené holuby do úst úplně každému, je sice líbivé, ale je to jen krátkodobý projekt. Pokud chcete něco trvalejšího, možná by bylo vhodnější vysvětlit lidem, že neustálé zvyšování všech možných výhod jako jsou důchody, dávky, ochrana úplně před každou chybou každého jednoho, je vlastně kontraproduktivní, protože dříve nebo později to někdo musí zaplatit. Zvýšíme důchody, ale za cenu, že každý jeden důchodce zaplatí víc pokaždé, když si doma rozsvítí nebo když si koupí rohlík nebo to za něj bude muset zaplatit na daních z příjmu někdo, kdo zrovna vydělává, ale pak někdo takový nebude mít na vlastní bydlení a řešením nejsou státní půjčky, atd. a tak podobně. Zkratkou se slibovačů modrého z nebe nezbavíte, ale možná by stálo za to, to lidem vysvětlit. Kde se vzaly mraky exekucí? Tam, kde stát lidem nasliboval, že je dokáže vodit za ručku úplně v každé situaci. Stát to nedokáže, i kdyby se pokrájel, je třeba lidem říct, že se musí postarat sami o sebe a stát je v tom podpoří a přestane jim házet klacky pod nohy a že kdybychom se měli mít všichni stejně, tak se budeme mít všichni stejně bídně, vždyť to už tu bylo, všechno ostatní jsou jen krátkodobé sliby odsouzené k zániku.

0 0
možnosti
Foto

Taky si myslím, že konstruktivní přístup je jediná cesta jak je "vystrnadit" z vysoké politky. Remcání, neřkuli démonizace jim pouze prospěje... R^

1 0
možnosti
JK

J43i72ř27í 51K51ý97r35a

20. 3. 2018 15:01

6e by osnovu tohoto blogu dostal autor od šéfa Fialy....???

4 0
možnosti
JF

J70i61ř30í 71F45o57g80e22l

20. 3. 2018 9:58

Proč tedy těm voličům vaši představitelé nadávají. Proč i vy říkáte nepravdu, že do voleb šla nějaká koalice ANO, SPD, KSČM? To přece není pravda.

Je třeba si uvědomit, že pod Fialou, který je tvrdohlavý jak mezek je váš strop tak těch 13% a s tím žádnou díru do světa neuděláte. Proč takové názory jako máte v posledních odstavcích nezní od vedení a poslanců ODS?

Pokud nebudou zodpovězeny tyto otázky a ODS se nezmění, nevrátím se k ní.

10 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Fiala se chová stejně jako TOP09, mezi současnou rétorikou ODS a TOP09 není žádný rozdíl. I já jsem v minulosti volil ODS, ale Fialova ODS je pro mne totálně nepřijatelná a jsem přesvědčený, že jeho strop je těch 13%.

A Stanjura, to je též dáreček. S Bartoškem z KDU-ČSL jsou to nejhotší křiklouni ve Sněmovně. Okamura a poslanci SDP je mohou vyučovat slušnosti.

6 2
možnosti
PK

Máte pravdu. Teď už si jen vyhrnout rukávy a přenést do praxe. Voliči se vyjadřují ve volbách, blogeři na blogu a třeba nespokojení občané v poklidné demonstraci. Tak co kdyby politici - včetně vás - ukázali voličům, blogerům a občanům, že teorii znají a v praxi převést dovedou. Těším se na to, ač nejsem z Prahy. Ale někde se začít musí ;-)

7 0
možnosti
Foto

Ještě větší plivanec komunistobijcům do tváře je bývalý komunista generál Petr Pavel. Generál Petr Pavel navíc vyměnil nepřítele, kdy od VS přeběhl do velení NATO.

Ondráček alespoň zůstal věrný komunistům a nezradil, jako generál Petr Pavel.

A jak se chcete zbavit Babiše a Okamury?

Násilným pučem jako na Ukrajině?

7 5
možnosti
PM

P89e71t95r 67M62u30n12z12a30r

20. 3. 2018 10:07

Vy neumíte číst?

3 3
možnosti
SB

Musím vám říci, co řekl profesor Hrbolek Plhovi:

"Vždyť už tady o tom dobrou půlhodinu mluvíme, Mlho!"

Mnozí lidé na těchto diskusích psali už dlouho, že Okamura má úspěch proto, že ostatní strany nemluví o problému, který trápí Evropu a hrozí přerůst i k nám.

Ten problém je reálný, ostatní ho vidí, ale nechtějí o to mluvit, a tak nechávají Okamurovi monopol na toto téma. Kdyby o něm mluvily, Okamura by monopol ztratil a jeho volební zisk by šel rapidně dolů.

Já osobně jsem to několikrát už napsal s příměrem, že žádné právní postihy nezlikvidovali šmelináře a že se šmelilo i v dobách stanného práva, kdy za to byl trest smrti. Ale co nedokázaly policejní ani ty nejtvrdší represe, to v pohodě, v klidu, nenápadně, že si toho nikdo ani nevšiml, ale naprosto stoprocentně dokázaly plné supermarkety. Prostě když zcela legální trh nabízí libovolné množství potravin, tak lidé nemají důvod nakupovat u šmelinářů.

A analogicky: Kdyby tradiční strany tohle téma nabídly voličům, tak ti by neměli důvod volit Okamuru.

Takže jste přišel na něco, o čem se slovy profesora Hrbolka už dávno bavíme.

Nebo v běžných slovních obratech se tomu také říká, že jste objevil Ameriku.

6 0
možnosti
Foto

Největším nebezpečím pro skutečnou demokracii jsou politické strany jako TOP09, STAN či KDU-ČSL než SPD.

Tyto strany neustále volají po "válce" se všemi, kdo mají jiný názor. Poslouchat takového Bartoška z KDU-ČSL, Pospíšila z TOP09 či Farského ze STAN, to je opravdu něco.

7 2
možnosti
AL

Nadpis:

Žádnou jednoduchou zkratkou se Babiše ani Okamury nezbavíme

----------------------------------------------------------------

Věřím, že mluvíte pouze za sebe a svou ODS.

Protože výsledky voleb jasně ukázaly, komu voliči dali důvěru a kdo je vítěz.

Lidé na ODS nezapomněli (naštěstí) a proto dopadla jak dopadla.

Nemáte sílu, moc ani právo se někoho zbavovat.

A to je dobře, moc dobře.

Přeji klidný den.

:-)

5 1
možnosti
Foto

Rozumný článek a postoj. Karma R^

2 0
možnosti
AL

To není článek, ale pouze příspěvek.

Ale i tak děkuji.

:-)

2 2
možnosti
MB

Referenda na místní úrovni svůj smysl mají - Na celostátní pak považuji za nový druh manipulačního populismu. To řeší zastupitelská demokracie. Už nyní jsou zmatky s Hradem. který si na základě částečného mandátu uzurpuje právo cesty prezidentského systému ! Kdo se odvolává na Švýcarsko - bláznem jest ! Viz - Chcete 6 týdnů placené dovolené ? Néé, to už je moc ... Mj., co bude SPD hlásat a dále nabízet ? Mj., kdy bude Důchodová, zjednodušená Daňová reforma, rozumný Stavební zákon ap. ? ... To potřebujeme již 29 let ! ... Předloží žvanivý Tomio, rudý Falmer, nebo populo Andrej ? ... :-)

8 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik