Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mohl byste konkretizovat to ukrajování svobody?

4 0
možnosti
Foto

Kdokoliv citlivý na politickou situaci v této či jiné zemi si je ztráty svobody vědom. Je samozřejmě axiomatické, že svoboda se tratí v přesném poměru k zavádění vládních omezení produktivních a kreativních činností. Čím více politické kontroly, tím méně svobody. Avšak k obhajobě tohoto přesvědčení je nutné odpovědět na otázku: „Řekni mi, o jakou svobodu jsi přišel?“ Pokud nedokážeme odpovědět inteligentně, pouze podpoříme víru v osudný omyl, že o žádnou svobodu nepřicházíme.

Přestože je ztráta svobody postupnou a nedefinovatelnou erozí, jsou oblasti, kde byla dokončena a může být konkrétně popsána. Tyto oblasti však nejsou zajímavé a přesvědčivé, s výjimkou několika osob, kterých se konkrétně dotýkají. Představte si například odpověď: „Ztratil jsem svobodu pěstovat tabák na svém vlastním pozemku.“ Ale koho to zajímá, mimo té malé části populace, která chce pěstovat tabák? Nebo: „Ztratil jsem svobodu pracovat pro kohokoliv za méně než minimální mzdu.“ Opět, koho to zajímá, mimo těch několika nešťastných, jejichž služby nejsou tak vysoko hodnoceny? Nebo: "Ztratil jsem svobodu provozovat kuřáckou hospodu nebo restauraci." Většina voličů nemá hospodu ani restauraci, tudíž se nad tímto vážným problémem několika lidí nepozastaví.

4 0
možnosti

Ale to nejvetsi "ukrajování svobod" prave prichazi z EU, jmenovite centraly Protievropske unie v Bruseli na eliminmaci puvodnich evropskych obyvatel.

3 3
možnosti
Foto

Než něco takového napíšete, podívejte se do občanky, jak se jmenujete. Je to nádherné kouzlo nechtěného. Prosím, nezlobte se, nemůžete za to. :-)

3 0
možnosti

V90í25t 72Ž22í65l69a

13. 3. 2018 9:42

To plíživé ukrajování svobod je tu už delší dobu pod vedením slavné EU a z velké části díky vaší straně!

Jeden takový lidový soud (Ondráček) teď proběhl, ale snad nebude moc dalších!

Musíme pevně doufat, že ODS a spol. nepřevezmou moc jako v tom Únoru pomocí "lidu na náměstích". I když už to zkoušíte.

Snad bude mít vláda moc pevně v rukou a snad nikdo z ODS nerozdá lidem zbraně a nezaloží nové Lidové milice...

4 4
možnosti
Foto

Mimochodem, už se v podstatě s těmi zbraněmi to stalo, máme různé bezpečnostní agentury, stačí si najmout jejich služby třeba k ochraně předvolebních shromáždění ODS (stálo se za Langera).

1 0
možnosti

Píšete, že EU tady není od toho, aby za nás tahala kaštany z ohně.

Pokud vím, tak zatím je tomu přesně naopak: většina států EU chce, abychom ty kaštany z ohne za ně tahali my.

Říká se tomu kvóty.

5 1
možnosti
Foto

Neříká se tomu kvóty, ale sdílená suverenita, prováděná přesně v souladu s Lisabonskou smlouvou.

1 0
možnosti
Foto

Ale po Vítězném Únoru 1948 nám žádná svoboda sebrána nebyla. Naopak byla přijata ústava 9.května, jejíž znění předal Gottwaldovi její předúnorový tvůrce národní socialista Procházka. A toho si v literatuře považují.

1 2
možnosti
Foto

Ovšem jiní národní socialisté dopadly o něco hůře.

Co se týče svobody, tak o ní jsme přišli již dříve vlivem připravovaného puče již během války.

2 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik