Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Mnoho politiků z minulosti samo od sebe neodstoupilo. Tady mají lidé hroší kůži a křesla se drží zuby nehty. Po takové grilovačce, co probíhá ohledně Babiše, už bych já na jeho místě dávno zmizel ze scény. Jenže jeho touha po moci je silnější. Vláčena byla možná celá zastupitelstva, ale co z toho nakonec bylo? Vše se zametlo pod koberec. Jen proto, že justice v našem státě je co se týče velkých zvířat najednou slepá a nic nevidí. Stačí se podívat jen na Mosteckou uhelnou. Ve Švýcarech už by měli pár měsíců odsezeno. Tady se to protahuje další roky. Tak kde má průměrný občan brát důvěru v "orgány"?

0 0
možnosti
TT

Ódéesák se zařadí mezi Svědky Babišovy a říká, že mu může konkurovat jen schopný politik. Honi soit qui mal y pense! :-P

0 0
možnosti
PO

Můj dojem je, že tradiční politici především neumí a nechtějí s voliči komunikovat stylem, který ovládá A. Babiš.

Kolik politiků ODS/TOP09/... třeba zkusilo vysvětlit voličům problematiku Čapího hnízda, nebo korunových dluhopisů, pomocí jednoduchých vět, bez nutnosti mít ekonomické vzdělání a stylem reportáže ve zprávách TV Nova?

Voliči ANO jsou ke kauzám A. Babiše rezistentní jednoduše proto, že jim z peněženky nic nevytáhl, ani ho nechytli s krabicí s bankovkami. A cokoliv dalšího jsou jen nějaké složité konstrukce, kterým nerozumí a nezajímají je.

1 2
možnosti
ZS

Máte pravdu v tom, že Sobotka to pěkně zvoral. Ve snaze zachovat vládu s ANO a zároveň se zbavit jejího majitele, udělal snad všechno obráceně - nejdřív se nedokázal k nějaké rozhodné akci několik let rozhoupat, aby pak jednal zbrkle s demisí/nedemisí, čímž obrátil nevoli veřejnosti ke své osobě místo k AB, přestože dotyčný má na hlavě víc másla, než dokážou jeho mlékárny vyrobit. Vyrobil tak mučedníka, který si mohl přivlastnit všechny úspěchy poslední vlády, neúspěchy hodit na koaliční partnery, a ještě měl spoustu času na kampaň, zatímco lídři koaličních stran ztráceli čas svými vládními povinnostmi.

1 0
možnosti
PK

Dlouhá léta u nás média a protikorupční aktivisté vyvolávali protikorupční hysterii a vytvořili tak dojem, že tradiční politické strany rozkradly tisíce miliard. Proti tomu se nějakých padesát milionů zpronevěřených Babišem může jevit jako pakatel.

To ovšem pane autore nebyla hysterie,to byl fakt....nebo si myslíte ,ře se ty peníze sami vypařili?

3 1
možnosti
Foto

Na to, že tradiční politické strany rozkradly miliardy jste přišel kde ??? To psal Aronet, Sputnik, Halo noviny a jiné kvalitní noviny, Když přijmu vaší retoriku, tak když všichni kradou, tak můžeme také krást všichni. Ano ?

2 2
možnosti
Foto

Jedinou stoprocentně fungující cestou, jak se zbavit Andreje je, že Babišovým zastáncům jednou dojde, kdo je ve skutečnosti Babiš a jak je jejich nesmyslná obhajoba Babiše, kterou melou jako mantru. „On je tak bohatý, že již nepotřebuje krást „ Sancta simplicitas! Již od starého Říma se ví, že nikdo není tak bohatý, aby nechtěl být ještě majetnější. Ostatně dle údajů prestižního časopisu Forbes narostl Babišův majetek od chvíle, kdy usedl v české vládě, ze 40 miliard na 85 miliard korun. I podprůměrně inteligentní člověk se naučí řídit auto a tak věřím, že to voličům Babiše jednou dojde. Na druhou stranu si říkám, co by musel jejich guru ještě udělat, aby jim to docvaklo. Někoho znásilnit, zabít- nevím.

5 4
možnosti
SB

Škoda za prasečák v Letech cca 0,5 mld Kč je mnohonásobně větší a to ještě pod záštitou státu. S tím se nemohu jako občan platící daně vůbec smířit. Kdo bude soudit tyto zloděje státu ?

7 2
možnosti
Foto

To by museli odsoudit i členy hnutí Ano, kteří pro odkup prasečáku zvedli ruce. Nejednalo se o žáádnou zlodějnu, ale odkup pozemků, které provádí stát běžně.

1 2
možnosti
Foto

Váš milovaný Andrejko toužil po dotací 50 milionů určenou pro malé střední podnikatele. Jenže on jako miliardář na ni neměl nárok a tak vytvořil akciovou společnost Čapí hnízdo, která dotaci splňovala . Andrej Babiš, ještě coby místopředseda vlády, v roce 2013 prohlašoval, že s „Čapím hnízdem nemá nic společného,“ a že „půjčil té společnosti přes 400 milionů na stavbu farmy, ale jméno majitele nezná“. Když po něm Poslanecká sněmovna následně žádala vysvětlení, záhadný investor najednou zmizel; Babiš však přednesl novou verzi – tedy, že farmu tehdy vlastnili jeho dvě dospělé a bratr partnerky Martin Herodes. Ti údajně koupili akcie svého času za 2,4 milionů korun. Posléze, když se začalo v médiích pátrat po tom, kde by mohly jeho děti na koupi peníze vzít, přišel Babiš s dalším vysvětlením, že peníze na koupi byly vlastně jeho. „Moje dcery jezdí od dětství na koni. Rozhodl jsem se proto, že dám rodině prostředky, aby si firmu koupila a projekt zrealizovala,“ konstatoval před poslanci Babiš. Jenže ve sbírce listin obchodního rejstříku se ani jedinkrát neobjevuje jméno žádného z nich coby akcionářů. Listiny přítomných akcionářů jsou po dobu trvání dotace pravidelně ze zápisů valných hromad vynechávány. Jinak farma vznikla na pozemcích patřící společnosti IMOBA Andreje Babiše, kontrakt na koupi podepisoval klíčový muž Babiše právník Knotek. Firma si zároveň vzala úvěr ve výši 350 mil. Kč, za který ručila společnost AGROFERT, a.s.

2 3
možnosti
VPS

Tohleto jsme již vícekrát četli.

Napište, jak hodnotíte článek, pod kterým je tato diskuse.

Já, kupř, s článkem souhlasím.

2 1
možnosti
LM

Aby to nebylo málo, ve stejné době kdy se před volbami mluví jen o Čapím hnízdě, jiný „umělec“ z KDU-ČSL - ministr Herman si nechá v dosluhujícím parlamentu schválit 450 mil. Kč na výkup prasečáku v Letech u Písku, od soukromé firmy a z peněz ze státního rozpočtu ! Ve stejném dni, kdy se tato informace objevila v televizi, vystoupí ministr financí s tím, že částka, pro výkup prasečáku, je dvojnásobně vyšší než je úřední odhad !

To znamená, že ze státního rozpočtu cca 225 mil. Kč půjde soukromé firmě navíc o tom, kdo firmu vlastní a kam skutečně peníze navíc poputují se mlčí a nikoho to ani vůbec nezajímá ! Máme přece kauzu A. Babiš a s ním, jako trestně stíhaným, do nové vlády "přeci" nemůžeme jít, se Slovákem a bývalým agentem StB ?!?!

To jsou argumenty z ODS, TOP 09, STAN, Pirátů, a nyní i z nově vzniklého uskupení „demokratický blok“, z ODS, TOP 09, STAN,..., v režii M. Kalouska, člověka destruktivního, zatrpklého, z kterého padají jen řeči plné žluči ! Demokratický blok vznikl hlavně proto, že se bojí nové vlády s premiérem A Babišem, který se nezastaví před rozkrýváním korupce politiků z minulosti.

Až bublina kolem "Čapího hnízda" splaskne a trestní stíhaní bude zastaveno (což musí nastat), tak bude zajímavé sledovat jak se pak budou kroutit politici jako Bělobrádek, Zaorálek, Fiala, Farský, Kalousek, M. Pekarová-Adamová, M. Ženíšek, kníže Karl Schwarzenberg, a veleneschopná Mirka Němcová z ODS, a jak budou veřejnosti vysvětlovat své postoje k blokování nové vlády ve prospěch občanů ČR.

Kdyby chtěl Babiš udělat dotační podvod, nebylo nic jednoduššího než zřídit offshoreovou firmu někde na Kypru. Tam by ji nikdo nedohledal. Takhle to dělají mnozí čeští zbohatličtí podnikatelé a miliardáři. A nikdo se nad tím nepozastavuje...

S Babišovým příchodem do Sněmovny vzniklo riziko přetnutí penězovodů politickým stranám i jednotlivým lidem. "To je to riziko, pro které je třeba zabít Babiše", konstatuje Lorencová.

EU a OLAF – v kauze dotace pro Čapí hnízdo zjevně ani nemůže rozh

8 4
možnosti

To, že něco řekl politik (ministr financí) před volbami, neznamená, že je to pravda.

PS: Každným dnem klesá pravděpodobnost, že Babiš a další budou shledáni nevinnými.

PS2: Opravdu má penězovody přerušovat ten, kdo jich 20 let využíval? (viz třeba privatizace Unipetrolu)

0 0
možnosti
LM

Jana Lorencová k Čapímu hnízdu

Jana Lorencová je znojemská rodačka, ostravská investigativní novinářka a česká politička, v letech 2013 až 2017 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, nestraník za hnutí ANO 2011. Díky nesouhlasu se vstupem vojsk Varšavské smlouvy nedostudovala žurnalistiku. Po krátké práci v médiích byla nucena pozici v roce 1970 opustit.

Vyjadřuje se aktuálně k Čapímu hnízdu a má nejspíš pravdu ????????

"Já jsem slyšela (jestli je to pravda netuším), že Čapí hnízdo byla zřícenina koupená za cca 30 mil. Kč a že dnes má účetní hodnotu přes 800mil."

Předmět: : Selský rozum, aneb proč z nás dělají politici stále a dokola jen blbce !

Když někdo (jako např EU) nabízí dotaci investorům na některé projekty, tak pro zájemce stanoví jasné podmínky. Jak to tedy vlastně je ?

Žadatel o dotaci (např. firma Čapí hnízdo) musí: 1. Požádat písemně na co dotaci žádá, a o jakou částku se jedná. 2. Musí splnit podmínky stanovené pro obdržení dotace 3. Dotující, to je EU, prověří splnění podmínek a dotaci buď poskytne, nebo neposkytne. 4. Investor ( firma Čapí hnízdo) musí proinvestovat ze svých peněz zbývající částku pro výstavbu projektu, tedy cca 80-90% (dotace cca 10% - 20%). 5. Projekt- tedy výstavbu musí dokončit v určitém termínu Tak a nyní si vyhodnoťme z informací domácích - státních médií, výstavbu Čapího hnízda. Projekt byl úspěšně dokončen a slouží veřejnosti. Dává práci 68 pracovníkům. Zisk z provozu je odváděn v ČR do státního rozpočtu a za dobu provozu je odvod na daních vyšší než byla dotace 50 mil. Kč Při tom dotace byla poskytnuta z peněz EU, ne tedy ze státního rozpočtu ČR ! pak se najde „slepičí prdelka“, která před volbama v ČR, běží do BruselB. Sobotka. Vyvolá spolu s KDU-ČSL dokonce trestní stíhání proti úspěšnému podnikateli A. Babišovi. Stěžovatel - B. Sobotka + celá ČSSD a KDU-ČSL, jsou jen neschopnými cokoliv vyprodukovat a jen závidí jiném u &uacut e;spěch. Ale hodí se to právě před volbami do "PS", zvláště po propadu ČSSD v krajských volbách!

7 1
možnosti

No právě, sám upozorňujete na problém

2. Musí splnit podmínky stanovené pro obdržení dotace - To je to, o co běží, zda ji dodržel

3. Dotující, to je EU, prověří splnění podmínek a dotaci buď poskytne, nebo neposkytne. - na základě trestního oznámení to EU (její cifršpióni OLAF) prověřila a zjevně předběžně shledala závadným

2 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik