Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Dobry clanek. Az na ten konfrontacni nadech na zaver clanku, tam nesouhlas. Evropa ma velke problemy, ale nema tu potrebu konfrontace co USA, ktere ji do ni tlaci.

1 0
možnosti
VV

Ano, stejne jako Hitler rostl na neschopnosti evropskych politiku. Ale my bychom se snad meli z historie uz konecne poucit.

2 0
možnosti
IB

I77v92o 57B66o38u29š20e

7. 11. 2017 12:50

To je blbe, to se bude libit.

0 1
možnosti
Foto

Ta neschopnost evropských a zejména našich politiků spočívá i v tom, že nedokáží ukrotit proputinovské síly (chcete-li - agenty), kteří rozvrtají, na co přijdou. Viz desinformační kampaně na webech typu aeronet, články v tzv. Britských a Parlamentních listech atd. A řada bývalých členů StB, kteří leckde sedí na významných pozicích a přihrávají směrem na východ, jak to kde. I sám pan president...

Ukázkové byly desinformace při ukrajinské krizi a anexi (krádeži) Krymu. I na iDNES se objevily snímky zohavených mrtvol, údajných obětí ukrajinských fašistů. Než to prasklo, že jsou to figuríny z filmových hororů. A domníváte se, že na brexitu se žádná kampaň z Moskvy nepodílela? A kdo má podíl na vlně migrantů ze zemí, kde zasáhly ruské síly?

Ruský imperialismus se snaží zasahovat do naší lokality už od 19. století.

A Velký východní bratr u nás vždy pár ochotných troubů najde.

3 2
možnosti
SB

Ale jděte, pane Dvořáku!

Každá velmoc (a EU se jako velmoc chce tvářit) se musela vypořádat s tím, že vždy uvnitř byli lidé, kteří měli jiné názory.

A když píši "vypořádat", nemíním tím kata Mydláře, gulag, Osvětim nebo cenzuru. Musela být prostě natolik silná, aby nějaké názorové proudy ustála.

Jestliže si myslíte, že bychom byli silní a neohrožení, jen kdyby nebylo nějakých Britských listů, tak asi silní nejsme, jestliže ty Britské listy neustojíme.

3 1
možnosti
ZJ

Problém je ,že selhaly všechny tak zvané elity. V Evropě vládnou lidé, kterým nejde o lidi. Jsou to obchodníci s lidmi, dováží uprchlíky a vydírají původní obyvatele.

3 0
možnosti

Máte pravdu,

ale místo toho vzájemného přetahování o kyblíček a ukazování svalů, by byla lepší spolupráce. Kapitalismus je v Evropě i v Rusku, takže se ty ideologie příliš neliší. Liší se pouze zájmy a proto je třeba hledat vzájemně přijatelnou dohodu.

Karma.

4 0
možnosti
SB

To, že je někde stejný režim, neznamená, že ty státy spolu budou bratři a sestry.

Drtivá většina válek se vedla mezi státy se stejným společenským zřízením (otrokáři proti otrokářům, feudálové proti feudálům, kapitalisté proti kapitalistům, komunisté proti komunistům - viz sovětsko-čínský konflikt na Amuru a Ussuri v roce 1970).

1 0
možnosti
MB

Už jsem psal, dříve jsem navštívil Čínu i Rusko. Doporučuji - nesporně zajímavé. Kdo chce být milionářem - je dobré se stát kapitalistou a komunistou - model Číny. Cosi podobného v Rusku. Ta země je naprosto - IDEÁLNĚ předurčena k bohatství a spokojenému životu. Neděje se tak, již 100 let. Jinak souhlasím, V.Putin roste ... :-)

1 0
možnosti
SB

Přesné, přesné, přesné!

Naprosto nechápu lidi, kteří si naříkají, jak je možné, že to zlé Rusko proti té hodné Evropě tolik intrikuje.

Velmoci proti sobě intrikují už nějakých šest tisíc let, tedy po celou tu dobu, co státy dnešního typu, a tudíž i velmoci dnešního typu existují. Intrikovali staří Egypťané proti Chetitům, ale také naopak, Athény proti Spartě, ale také naopak, Řím proti Kartágu, ale také naopak, Přemyslovci proti svým sousedům, ale také naopak, a tak dále, prostě po celou dobu historie. A najednou pláčeme, jací že jsme skvělí a jam bychom vybudovali ráj na zemi, nebýt toho zlého Ruska, které nám to hatí.

Rusko se chová normálně. Je velmocí, a tak se prostě velmocensky chová.

A na naši adresu bych řekl, že k velmoci patří nejen určitá agresivita navenek, nýbrž i sebeobrana dovnitř.

Jestliže se Rusko chová velmocensky navenek, ale EU není schopna velmocensky se ochránit zevnitř, je chyba na straně té EU.

Tím se Ruska nezastávám z hlediska morálního, nýbrž z hlediska šesti tisíc let tradic světové politiky.

6 0
možnosti
Foto

K80a66r42e77l 39C86a14c62h

7. 11. 2017 10:31

Naprosto perfektně charakterizováno. R^

0 0
možnosti
Foto

Velmi často se zde objevuje hláška: "Rusko je odjakživa imperiální velmocí".

Spustil jsem o víkendu film (nedokoukal) s Woody Harelssonem Mount Hermon a tam je krásně ukázáno, jak v 19. století "neimperialistické USA" dobyli na Mexiku Texas a tuším i Kalifornii.

1 0
možnosti
SB

Nezlobte se, ale tyhle dvě věci spolu nemají žádnou vzájemnou souvislost.

Rusko je imperiální mocností skutečně odjakživa a USA dobyly na Mexiku Texas skutečně způsoby, které měly daleko k čestnosti.

To jsou dvě skutečnosti, ani jednu nelze zpochybnit, ale souvislost mezi nimi není.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS