Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Autor je jednym z mnohych, ktori si bud nevsimli alebo neprijali fakt, ze pri zakladani uctu na Facebooku, aj na inych online platformach, uzivatel musi kliknut na potvrdenie "Som oboznameny a suhlasim s podmienkami pouzivania." Moze byt aj lenivy a odkliknut to bez precitania, ale to odkliknutie je zavazkom dodrziavat pravidla, ktorym je podmienene zachovanie pristupu.

Facebook nie je "verejny", je pre registrovanych uzivatelov a prevadzkuje ho sukromna firma, takze vsetko to nariekanie extremistov akejkolvek orientacie nad tym, ze Facebook im "cenzuruje" ich "nazor" je len dokazom, ze pravo je popri gramatike, historii, logike a zakladoch slusneho chovania iba dalsou vecou, o ktorej nemaju ani matnu predstavu.

1 2
možnosti
Foto

A půdě Facebooku přestává platit ústavně zaručené právo na svobodu projevu?

0 0
možnosti
Foto

Teď mi to došlo: copak bekaného jste tam napsal, že Vás smázli?

3 0
možnosti
EH

Stačí udělat zákon, který už dávno máme, že některé projevy jsou nezákonné. A pak je otázka výkladu, co ještě není přes míru a co už je. Dá se to bohužel krásně zneužít pro blokování nepohodlných názorů.

Například někdo se rozhodne, že je Okamura porušuje zákon tím, že chce potírat islám. A na základě toho se zablokují všichni fanoušci Okamury, i ti, kteří ho třeba volili kvůli něčemu jinému.

1 0
možnosti
Foto

Když se mi produkt jedné firmy nelíbí, přejdu k jiné. Xichtokniha - digitální pavlač. Aneb Jména hloupých na všech sloupích.

0 0
možnosti

Mluvíte o svobodě dotyčné firmy se rozhodnout? A že cenzuru zavedla především na nátlak Merkelové, to je taky svoboda?

3 0
možnosti
Foto

Autore, pokud se na jakémkoli soukromém webu budete vyjadřovat v rozporu s jeho „politikou“, můžete být zablokován (chcete-li cenzurován). Facebook se sice tváří jako veřejně prospěšná služba, ale ve skutečnosti je výhradně soukromou záležitostí. To, jak se jeho majitelé chovají ke svým uživatelům (a proč), se nám sice nemusí líbit, ale stále platí ono klasické BER NEBO NECH BÝT. Nic vás totiž nenutí tento produkt používat.

Momentálně má Facebook faktický monopol - ale to není jeho chyba

4 0
možnosti
MP

Existuje HIERARCHIE HODNOT.. Svoboda projevu a zákaz cenzury jsou taková práva, na kterých stojí přímo základy naší evropské demokratické civilizace. Majetková práva tedy nutně musí ustoupit do pozadí.

V momentě, kdy jakákoliv webová stránka PŘEROSTE do takového rozměru, že jsou přes ni realizována ústavní práva, jako právo na svobodu projevu a zákaz enzury, stává se nutně veřejným prostorem.

8 1
možnosti
MK

R^ Facebook nemám a nechci. Nemám zcela ujasněný názor, ale domnívám se, že dochází ke střetu soukromého vlastnictví s veřejným mediálním prostorem. A to se týká i mnohem menších projektů; stačí širší národní záběr.

Myslím, že nějaká zákonná forma by této oblasti slušela; je to skoro podobné jako s našimi šmejdy(vzdáleně); nalákají větší skupinu lidí na svůj produkt a pak, dle vágního pravidla, si modelují výraz dle svého soukromého názoru a to bez ohledu na názor účastníků.

Vůči cenzuře by měla existovat zákonná možnost veřejného odvolání, kde by jedinec, skupina atd. mohla svůj názor obhájit a cenzuru zrušit. Vše za úměrný poplatek a obráceně při stejných neoprávněných a opakovaných zásazích - pokuta.

P.S.

Tou odvolací institucí nemám namysli Jandu a spol.!!!

5 0
možnosti
SN

:-)........R^R^R^............!!

0 0
možnosti
Foto

A to ještě neuvedl, že Facebook tu cenzuru zaváděl pod tlakem národních vlád.

6 0
možnosti
Foto

Myslím si, že Mark Zuckerberg dostal nabídku, která se neodmítá.

"Buď budete skákat podle toho, jak my budeme pískat a budete miliardářem, nebo dostanete 30 let vězení za vlastizrádnou činnost." Sami si můžete domýšlet, od koho takovou nabídku asi dostal. Stačí jen, jak je vidět na případu Donalda Trumpa, že ani americký prezident nesmí provádět vlastní politiku.

9 2
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik