Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že to dědičný hřích je. Jen si zjistěte, kolik přisluhovačů minulého režimu se dokázalo nacpat do různých klíčových pozic a jak si tam vedou. A ti mladší komančové, kdyby se dostali k moci, se budou chovat jako jejich otcové. Viz právě probíraný případ "zásahu" policistů.

U nás se při jednání zastupitelstva jistá soudružka A.S. ostře postavila proti tomu, aby město poskytlo příspěvek ve výši 4000,- Kč (čtyři tisíce) místní pobočce Konfederace politických vězňů.

Musíme mít stále na zřeteli, že jisté procento obyvatelstva bude k myšlence komunismu stále vzhlížet a nikdy si nepřipustí, že sdílí ideologii stejně zavrženíhodnou, jako je nacismus.

Dále - v Německu proběhla denacifikace a Norimberský proces, který na zločiny systému poukázal. U nás se nic podobného nestalo, KSČ(M) tu stále vesele existuje a používá symboly, které náš právní systém zakazuje. A nic se neděje. Když půjdete v triku se svastikou, počítejte s tím, že Vás lapnou. Půjdete-li v triku s "vercajkem" a hvězdou, nestane se ni. A v tom ten dědičný hřích spočívá. A bude spočívat, dokud se s komunistickou minulostí náležitě nevyrovnáme.

Za pár dní si snad tu a tam někdo připomene padesátileté výročí Strahovských událostí. A následků, které řadu lidí (i mne) poznamenaly na celý život.

Historie nám stále připomíná, že se z ní nedokážeme poučit.

1 0
možnosti

milý pane ekonome, dovolím si vás navést na NLP neuro language programming.....a z toho vyplývá , že slovní působení na mozek lidí po dobu cca 40 let má své obrovské následky..

sice bych je nepopisoval až tak pejorativně jak je popisujete vy.....tedy říkáte, že ti druzí to říkají.......ale v podstatě tomu tak je...........

jestliže někomu ohlupujete mozek 40 let nemůžete čekat, že se přes nos jeho mozek naprogramuje správně........i když je veliká otázka co je správně naprogramovaný mozek...........

a jiný příklad v tom samém je manipulace, kterou prováděl a ještě provádí Klaus str. a když jeho žezlo státního manipulanta převzal méně schopný jeho syn.........jde o to jak do myslí lidí vložit jisté myšlenky, na jejichž základě je pak možno lidem vysvětlit i tu největší lež jako pravdu...........a to se děje i dnes...........

takže ti, kdo vidí, že lidé bývalých lidodemo států jsou "načichlí" JINÝM DRUHEM MYŠLENÍ...TI MAJÍ PRAVDU...........A s tím nic neuděláte.........protože tento druh myšlení byl převzat jako základ i pro dnešní manipulace..............

jako ekonom můžete být celkem na výši ale ekonomie je vždy o lidech za těmi čísly...a tak je i velmi rozumné se dát do studia psychologie, mozku, evoluce, sociologie a vidět život a člověka holistickým pohledem...........

tento váš článek tuto rovinu naprosto postrádá..................

2 5
možnosti

Ani ta nejostřejší propaganda nedokáže lidem vybílit mozek tak, jako to dokáže bezduchost a myšlenková prázdnota.

Právě naopak: V dobách ostré propagandy se lidé snaží získat pravdu odjinud, zajímají se o věci. Když se někde někdo něco dozví "pod pultem", šuškandou to sděluje svým známým.

Komunistická propaganda z nás nevychovala nemyslící tvory, právě naopak. V reakci na tu propagandu jsme přemýšleli a zajímali se o svět.

Nemyslícími tvory se stáváme v posledních letech, kdy máme volný přístup ke všemu, ale drtivou většinu lidí nezajímá nic než bohapusté spotřebovávání všeho potřebného i zcela nepotřebného a lehce postradatelného.

5 0
možnosti

Přesně tak!

Právě jsem to napsal v jiném příspěvku k jinému tématu, ale už v roce 1989 mi bylo k smíchu, jak lidé na komunistický systém svalovali i to, co patří obecně k lidským slabostem za každého režimu. Třeba to, že jsme prý byli kulturně povrchní a poslouchali jsme písničky Karla Gotta a Heleny Vondráčkové.

Přitom zrovna ten Gott byl nesmírně populární i v Západním Německu a ve Švýcarsku, takže se dá těžko předpokládat, že u nás zpíval "Kávu si osladím", ale v Hamburku nebo v Kolíně nad Rýnem zpíval písničky Roberta Schumanna nebo Franze Schuberta.

Pád komunistického systému v roce 1989 jsem uvítal a i s odstupem téměř třiceti let se na to dívám beze změny. Ale drtivé většina lidských neřestí a lidské kulturní povrchnosti vždy byla nezávislá na režimu.

Ode mne jste za tento blog dostal karmu.

6 2
možnosti

pokud někdo kritizuje jakou muziku posloucháte a dává to do politických rovin..je to velmi nerozumné..........

ovšem myšlení lidí je něco jiného....viz nlp a jeho následky a co je to propaganda....

2 3
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik