Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Zneužít se dá všechno, i lístky se dají následně poztrácet. Elektronizací voleb by se určitě zvedla volební účast, hlavně mezi mladými. Když půjdou volit jenom důchodci, kteří stejně nic lepšího na práci nemají, bude výsledek podle toho vypadat.

V USA se taky mnozí spokojili s preferencemi a oželeli registraci a následné fronty k urnám. Pak se divili, kdo vyhrál. Volby by neměly být opruz.

Jiná věc je ovlivňování v domácích podmínkách, ale už jsme tu měli vykupování lístků jiných stran za peníze, takže osobní docházka taky nic neříká o svobodné vůli. :-)

1 1
možnosti
VR

Zajisté, i při osobní docházce se dá hlas koupit, ale už to není tak jednoduše zmanipulovatelné. Za plentu ten, kdo si hlas zaplatil nemůže a volič musí dojít do volební místnosti a nakonec i může zvolit něco jiného , zatímco při elektronických volbách si to ten, kdo manipuluje může klidně odvolit sám a žádná kontrola vlastně neexistuje!

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik