Marxismus je heroinem levicových intelektuálů

2. 05. 2018 9:00:00
Co mají společného ďábel z pohádek, drogový dealer a marxismus? Nabízejí snadnou cestu do ráje. Výsledkem je však vždy destrukce toho, kdo nabídku přijal. U marxismu pak i neštěstí milionů nezúčastněných na této ďáblově smlouvě.

Uvádění Marxových myšlenek do praxe znamenalo destrukci celých států, ničení kulturního dědictví i životního prostředí v rozsahu přesahujícím i války. Kde se začaly uplatňovat Marxovy myšlenky, tam vždy přišla bída, násilí, potlačování občanských práv, všeobecný úpadek.

A ničeny byly země v Evropě, Asii, Africe i Americe. Kdysi bohaté země se staly chudými a chudé ještě chudšími. Doslova v přímém přenosu jsme mohli sledovat pád Venezuely, země s většími zásobami ropy, než má Saúdská Arábie. Z kdysi nejrozvinutější země Jižní Ameriky se rychle stala rozvrácená země plná bídy, kde armáda střílí do hladových demonstrací.

Karel Marx byl nejen autor zhoubných ekonomických a společenských teorií, byl to i otevřený rasista hlásající v zájmu pokroku likvidaci reakčních národů, včetně Slovanů. Různí Himmlerové od něj jen opisovali.

Jak je možné, že v dnešní hyperkorektní době bude takovéto osobě v Německu zanedlouho odhalena obří socha za přítomnosti šéfa Evropské komise Junckera? Jak je možné, že marxismus v mnoha mutacích je převládající ideologií na celé řadě západních universit a podléhá mu tolik vzdělaných intelektuálů?

Má totiž v sobě pro levicové intelektuály něco podmanivého. Nabízí snadnou cestu do ráje. A zatímco čert nabízí zlato, peníze, lásku a krásné ženy, marxismus rovnou slibuje vybudování ráje na zemi pro všechny!

Co ale za svou nabídku ďábel, dealer a marxismus žádají? Čert chce úpis duše a po krátké době se zlatem na zemi následuje peklo. Drogový dealer chce peníze. Po několika okamžicích nových zážitků však následuje sebedestrukce závislého narkomana. A co chce po intelektuálovi marxismus? Jeho rozum, kritický úsudek a nakonec, a to hlavně, jeho svědomí.

Marxismus zdaleka neapeluje jen na altruismus levicových intelektuálů. To často bývá jen zástěrka. Marxismus umí výborně pracovat i s ješitností intelektuálů, s jejich pocitem výlučnosti, marnivostí i snobismem.

Marxismus ovšem nenabízí jen pomyslnou cestu do pozemského ráje pro všechny. Pro intelektuály má i ďábelštější nabídku – Ty budeš ten, kdo prozřel a tuto cestu zařídí. Ty budeš ten, kdo „zboří staré konvence“ a ukáže cestu. Ty budeš ten, kdo z intelektuálního trůnu poučí ostatní. A nakonec Ty budeš ten, který určí, kdo je a není hoden toho ráje, a navíc se přitom budeš mít dobře.

Je smutné vidět mladého, talentovaného člověka, který propadl drogám, zchátral tělesně, duševně i morálně. Je smutné vidět inteligentního člověka, který propadl marxismu, tomuto duševnímu heroinu. Z takového mladého člověka plného ideálů se časem stane obhájce těch nejodpornějších diktátorů, krvavých represí, etnických čistek. Dokáže hájit Lenina, Stalina, Mao Ce-tunga, Che Guevaru, Pol Pota, Mugabeho, Moralese. A při tom všem sedí v klimatizované kanceláři na nějaké, obvykle z veřejných zdrojů dobře placené a často nezrušitelné pozici.

Autor: Jaroslav Míth | středa 2.5.2018 9:00 | karma článku: 29.17 | přečteno: 580x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 40.69 | Přečteno: 1193 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.36 | Přečteno: 332 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 43.31 | Přečteno: 3231 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.47 | Přečteno: 142 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 426 | Diskuse
Počet článků 129 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1223

Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...