A vstanou další Klinikáři…

15. 02. 2018 9:00:00
Žijeme stále v právním státě, kde platí zákony pro všechny? Nebo existují skupiny, které zákony dodržovat nemusí, a nenesou žádnou odpovědnost? Nejenom tyto dvě otázky se mi honí hlavou, když čtu o další akci extremistů.

Tentokrát se rozhodli „páchat dobro“ v Šáreckém údolí, kde odmítli opustit neoprávněně zabranou usedlost Šatovka. Je to stále stejná písnička. Parta takzvaných alternativců, ve skutečnosti levicových extremistů, se domnívá, že má jakési, pro mně nepochopitelné, „právo“ obsazovat nevyužívané budovy a domy. Ale hlavně v nich násilně setrvávat.

Jejich argument je vždy stejný: Stát či soukromý vlastník z jejich pohledu nesprávně nakládá se svým majetkem, takže řeší situaci po svém a pak už mají nějaké pseudo vydržovací (čti zadržovací) právo. Vůbec je netrápí, že přitom porušují zákony. Pro levicové extremisty totiž žádné zákony neplatí. Jejich jediným cílem je získat faktickou krádeží cizí majetek ke svému užívání, protože sami vytvářet hodnoty neumějí. Komunisté to nazývali znárodněním, jak se tomu bude říkat dnes?

Jako se nemění chování těchto alternativců, zůstává vždy stejná i nečinnost policie a příslušných úřadů. Zjevné porušování zákona a pohrdání soukromým vlastnictvím by mělo být potrestáno ihned a všemi prostředky, které zákon nabízí. Jen málokdy se však dozvídáme, že policie vnikla do obsazeného prostoru a vetřelce z něj vypudila.

Obvykle se vyjednává desítky hodin, ale i několik dní. Úřady vysílají své zástupce, kteří se snaží přesvědčovat, aby milostivě opustili prostory. Policie potom vše pečlivě monitoruje na místě, ale k rozhodné akci se nikdo neodhodlá. Bylo tomu tak i v Šáreckém údolí. Milí extrémisté se zabarikádovali na střeše a odmítali výzev úřadů uposlechnout. Podle názoru policie je prý z taktických důvodů lepší počkat, až ze střechy sami slezou a dostanou od Ústavního soudu generální pardon, protože byli přece tak milosrdní, že objekt nakonec opustili, tak proč být tak tvrdí....

Suma sumárum, levicovým extrémistům se daří několik dní ochromit chod úřadů i policie, která musela zbytečně na místo vysílat své zástupce, a ti logicky chyběli jinde. To samé v bleděmodrém zažíváme dodnes v případě objektu Kliniky a obávám se, že to není zdaleka konec. Když vidí levicoví extrémisté, jak liknavě hájí příslušné úřady naše zákony, budou to zkoušet dál. A bohužel zatím i téměř beztrestně ....

Autor: Jaroslav Míth | čtvrtek 15.2.2018 9:00 | karma článku: 47.18 | přečteno: 6876x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 31.87 | Přečteno: 928 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 281 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.90 | Přečteno: 842 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 522 | Diskuse

Margit Balaštíková

Evropou obchází strašidlo - škrtání zemědělských dotací

V Berlíně nedávno vyvrcholily protesty živnostníků, dopravců a zemědělců proti úsporným opatřením německé vlády.

15.3.2024 v 11:57 | Karma článku: 15.47 | Přečteno: 318 | Diskuse
Počet článků 129 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1223

Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...